Netflix kondigt één van grootste deals ooit aan

Netflix kondigt één van grootste deals ooit aan

De streamingdienst heeft de rechten in handen op de werken van de Britse schrijver Roald Dahl...

Geoffrey Ketels, 22 september 2021 om 17:54

Door de jaren heen is streamingdienst Netflix erin geslaagd om enkele fantastische deals te bewerkstelligen. Ook nu is dat opnieuw het geval. 's Werelds grootste streamingdienst kondigt namelijk een overeenkomst aan met The Roald Dahl Story Company.
Dankzij het aankopen van de rechten op de werken van Roald Dahl krijgt Netflix de rechten in handen op niet alleen alle verhalen, maar ook de personages die zijn bedacht door de Britse schrijver Roald Dahl. Het gaat hierbij dan onder meer om Matilda, maar ook om Charlie and the Chocolate Factory. De rechten zullen door de streamingdienst worden gebruikt om zowel nieuwe films als series te maken.

Tweede overeenkomst
Het is niet voor het eerst dat er sprake is van een overeenkomst tussen Netflix en The Roald Dahl Story Company. Ook enkele jaren geleden werd er al eens een deal afgesloten die specifiek betrekking had tot de productie van een aantal animatiereeksen. Deze deal zorgde onder meer voor de aankondiging van de animatieserie Charlie and the Great Glass Elevator.

Dat er een overname gebeurt door Netflix is eigenlijk iets wat vrij zeldzaam is. De streamingdienst geeft er duidelijk de voorkeur aan om een overeenkomst af te sluiten met filmmakers en producenten die dan vervolgens de gevraagde content aanleveren.

In de voorbije tien jaar werd er minder dan tien keer een echte overname uitgevoerd door Netflix en zonder twijfel is deze de grootste (en belangrijkste?) van allemaal.

Hoeveel Netflix heeft moeten betalen voor de rechten werd niet bekend gemaakt. Wel weten we dat de deal van zo'n drie jaar geleden de streamingdienst tussen de 500 miljoen en het miljard dollar heeft gekost.

Lees meer over: The Roald Dahl Story Company, Roald Dahl, serie, series, Netflix

Populair nieuws