'The Sopranos'-finale kreeg heel bewust dit rotliedje

The Sopranos-finale kreeg heel bewust dit rotlied

De finale van de serie The Sopranos had het meest niet-passende lied.

Jim Pedd, 24 september 2021 om 07:17

De seriefinale van The Sopranos bevatte het nummer Don't Stop Believin'. Maar waarom eigenlijk?
De HBO-serie was gedurende zes seizoenen te zien, tussen 1999 en 2007, met een hoofdrol voor James Gandolfini als Tony Soprano, een depressieve maffiabaas. Hij volgt therapie, en in de serie zien we hem daar behoorlijk mee worstelen.

Bizar nummer
Aan het einde van de serie zien we Tony heel kort, terwijl politie binnen komt vallen in het restaurant waar hij is. Vervolgens snijdt men naar het zwart, en is niet te zien wat er precies gebeurt daarna. En daar krijgen we ook niets over te horen.

In de laatste momenten probeert Tony bovendien een nummer te selecteren bij een jukebox. Hij kiest voor het nummer van Journey uit 1981, waarna we zien dat zijn familie een voor een binnen komt druppelen.

"Ik wist niet dat Journey het antwoord was. Tijdens de pre-productie zochten we al naar het nummer dat Tony zou spelen. Ik had dit nooit eerder gedaan, maar zei dat we zochten naar drie nummers voor het einde. En de crew zuchtte daar enorm over, en vond het vreselijk als we Journey zouden kiezen. En dus koos ik daarvoor. Het was mijn favoriet en ik kreeg die reactie," aldus bedenker David Chase.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Sopranos, Einde, HBO, David Chase, James Gandolfini

Informatie over de serie: The Sopranos

Populair nieuws