search

Ons nieuws van vrijdag 24 september 2021

Topdrukte op Netflix met 17 (!) nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Topdrukte op Netflix met 17 (!) nieuwe series

Netflix voegde maar liefst 17 series nieuw toe deze week en dat is echt veel.

Het was een uiterst drukke week op Netflix. We zetten alle 17 nieuwe toevoegingen op een rij. Check ze hier:

Chesapeake Shores (S05E06): De bruiloft van Jess en David komt eraan en Abby en Bree zoeken een date. Abby neemt het op tegen Evan. Connor plant zijn toekomst.

Supergirl (S06E12): In haar rol als Guardian zoekt Kelly hulp bij haar vrienden na een instorting van een gebouw, maar ze realiseert zich al snel dat zij de grotere problemen niet zien.

Riverdale (S05E17): Nadat ze vreselijk nieuws heeft ontvangen, vraagt Tabitha hulp aan Betty en Jughead. Chad smeedt een plan met Hiram. Een schokkende gebeurtenis schudt Riverdale wakker.

Crime Stories: India Detectives (1 seizoen): De camera's die de politie van Bengaluru tijdens het werk volgen, bieden een zeldzame blik op de complexe en uitdagende interne werking van vier grote misdaadonderzoeken.

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan (1 seizoen): Eind jaren 70 beweert een beschuldigde serieverkrachter dat zijn gedrag wordt bepaald door meerdere persoonlijkheden. De gerechtelijke strijd houdt Amerika in de ban.

The Circle (3 seizoenen): Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

Bangkok Breaking (1 seizoen): Een man die de kost probeert te verdienen in Bangkok, gaat bij een reddingsdienst werken en komt erachter dat hij een samenzwering in de stad moet ontrafelen.

Superstore seizoen 1-5: Een kijk op de levens van de medewerkers in een grote dozenwinkel.

Love on the Spectrum seizoen 2: Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder.

Dear White People volume 4: Studenten van kleur krijgen te maken met dagelijkse vernederingen en achterbaks gekonkel op een Ivy League-universiteit die lang niet zo liberaal is als deze zelf denkt.

Jaguar: In de jaren 60 sluit een overlevende van de Holocaust zich aan bij een groep agenten op zoek naar gerechtigheid en de honderden nazi's die na WO II naar Spanje vluchtten.

Hospital Playlist seizoen 2: Vijf artsen, die al een vriendschapsband hebben sinds hun studie geneeskunde, werken samen in één ziekenhuis als collega's in de vipvleugel.

Pose seizoen 3: In 1987 start de in de ballroomscene bekende lhbt'er Blanca haar eigen huis en neemt een getalenteerde danser en een op een yuppie verliefde prostituee onder haar hoede.

Jailbirds New Orleans: Ruzie, geflirt en gepraat vindt plaats tussen de vrouwen in het Orleans Justice Centre, een brute realityserie.

Blood & Water seizoen 2: Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje en wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd.

Midnight Mass: Na de komst van een mysterieuze priester gebeuren er miraculeuze dingen en verschijnen er beangstigende voortekenen. Van de maker van 'The Haunting of Hill House'.

Ganglands (Braqueurs): Als zijn nichtje het pad kruist met een gewelddadige en machtige drugsbaron, komt de dief Mehdi met zijn crew lijnrecht tegenover hem te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-original 'Young Royals' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-original 'Young Royals' krijgt tweede seizoen

Het eerste seizoen van de gloednieuwe original wist vriend en vijand te verrassen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heb jij ook zo genoten van het eerste seizoen van de nieuwe Netflix-original Young Royals? Dan is er nu goed nieuws voor jou. Er verschijnt namelijk met zekerheid ook nog een tweede seizoen!

De cast van de Zweedse serie heeft de aankondiging van het tweede seizoen zelf de wereld ingestuurd. Dit gebeurde door middel van een tweet voorzien van een filmpje.

2022
Meteen bij de aankondiging van het tweede seizoen werd ook aangegeven dat we deze in het komende jaar 2022 zullen mogen verwachten. Wanneer dat dan precies zal zijn is echter niet bekend.

De serie Young Royals vertelt het verhaal van Prins Wilhelm. Hij komt terecht op een prestigieuze kostschool waar hij de mogelijkheid krijgt om zichzelf echt te gaan ontdekken.

Het eerste seizoen is niet alleen ontzettend goed bekeken, daarnaast is het eveneens zo dat ook de scores op gespecialiseerde websites meer dan aardig zijn. Onder meer op de website IMDB krijgt de serie bijvoorbeeld een score van 8,6/10.

Heb jij nog helemaal niets gezien van deze prachtige serie van Zweedse bodem? Dan zou je even de onderstaande trailer kunnen bekijken!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Dynasty' binnenkort te bekijken op Netflix
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Dynasty' binnenkort te bekijken op Netflix

Goed nieuws voor de fans die reeds even uitkijken naar de lancering van het vierde seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de successerie Dynasty kunnen binnenkort na lang wachten eindelijk aan de slag met het vierde seizoen op Netflix.

Eindelijk is er nog eens goed nieuws voor fans van de serie Dynasty. Zij zagen het vervolg van hun serie, uiteraard mede als gevolg van de COVID-19 pandemie verschillende keren uitgesteld worden. Nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Het vierde seizoen is namelijk zeer binnenkort bij Netflix te bekijken.

Ongelofelijk populair
Net als de originele serie is ook deze remake ongelofelijk populair. Zo bewijst ook de score die ze krijgt op gespecialiseerde websites. Onder meer op IMDB valt een score af te lezen van een meer dan aardige 7,3/10.

De populariteit van de reeks heeft ervoor gezorgd dat er ondertussen ook al een vijfde seizoen is aangekondigd. Wanneer we deze kunnen verwachten is tot dusver uiteraard nog niet bekend.

In ieder geval, kan jij al niet meer wachten om met het vierde seizoen van de reeks aan de slag te gaan? Dan moet je 22 oktober 2021 alvast in je agenda zetten. Dan staat het vierde seizoen namelijk online bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre datingshow 'Sexy Beasts' krijgt een tweede seizoen
Series / Nieuws

Bizarre datingshow 'Sexy Beasts' krijgt een tweede seizoen

Het tweede seizoen verschijnt bovendien ook al zeer binnenkort op streamingdienst Netflix...

De serie Sexy Beasts werd aangekondigd als zowat de meest bizarre datingshow die de wereld ooit heeft gezien. Het eerste seizoen bleek een succes en dus kon een vervolg niet uitblijven.

De serie kan eigenlijk nog het best worden omschreven als een mix van First Dates en The Masked Singer. Ondanks het feit dat de afleveringen van het eerste seizoen goed werden bekeken vallen de scores op gespecialiseerde websites aardig tegen.

Onder meer op de gespecialiseerde website IMDB is er op moment van schrijven sprake van een score van 4,6/10. Niet bepaald positief dus, maar dat schrikt Netflix duidelijk helemaal niet af, in tegendeel.

Tweede seizoen
Netflix kondigde ondertussen namelijk de komst aan van een tweede seizoen op haar streamingdienst. Dat vervolg komt er bovendien sneller aan dan je zou verwachten. De nieuwe afleveringen zijn dan ook reeds vanaf 7 oktober te bekijken.

Heb je nog helemaal niets gezien van deze bizarre datingshow, maar wil je er wel graag wat meer over te weten komen? Dan kan je het eerste seizoen bekijken bij Netflix of je kan even snel de onderstaande trailer afspelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe serie 'All The Light We Cannot See' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe serie 'All The Light We Cannot See' aan

De serie is gebaseerd op de bekende en gelijknamige Pulitzer Prize-winnende bestseller...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een gloednieuwe serie aangekondigd genaamd All The Light We Cannot See. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Shawn Levy en Steven Knight die een Pulitzer Prize in de wacht wist te slepen.

Voor het maken van de reeks wordt een beroep gedaan op de producent van Stranger Things. De serie wordt gemaakt door het bedrijf 21 Laps Entertainment in opdracht van Netflix.

Ook betrokken bij het maken van de serie is Peaky Blinders-maker Knight. De gelimiteerde serie zal in totaal slechts bestaan uit vier afleveringen.

Blinde tiener
De serie All the Light We Cannot See vertelt het verhaal van Marie-Laure en Werner. Marie-Laure is een blinde tiener en Werner is een Duitse soldaat. De twee kruisen op een zeker ogenblik hun pad terwijl ze trachten te overleven aan de gruwel van de Tweede Wereldoorlog.

Het boek All the Light We Cannot See werd gepubliceerd in het jaar 2014 en kon meteen rekenen op ongelofelijk veel lovende kritieken. Het boek stond uiteindelijk zomaar even ruim 200 weken op de bestsellerlijst van de New York Times.

Wanneer we deze serie precies mogen verwachten is tot dusver nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Vreemde gebeurtenissen in de horrorserie 'Midnight Mass'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Vreemde gebeurtenissen in de horrorserie 'Midnight Mass'

De nieuwe serie is afkomstig van de makers die onder meer verantwoordelijk waren voor 'The Haunting of Hill House'...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ben jij wel te vinden voor een vleugje horror? Dan zal je kunnen vaststellen dat de gloednieuwe serie Midnight Mass meer dan waarschijnlijk wel iets voor jou zal zijn. De serie is vanaf nu te bekijken bij Netflix.

In de gloednieuwe serie Midnight Mass maken we kennis met een toch wel best wat merkwaardige priester die plots verschijnt op het afgelegen eiland Crockett Island. Dee kleine eilandgemeenschap die hier woont krijgt vanaf de aankomst van de man af te rekenen met heel wat gebeurtenissen die nog eigenlijk het best als wonderen omschreven kunnen worden. Toch zitten er ook hier en daar wat angstaanjagende voortekenen bij.

Bekende makers
Er werd van bij de aankondiging behoorlijk wat verwacht van de nieuwe horrorserie. Dat niet in het minst als gevolg van het feit dat de makers van de reeks eerder ook al verantwoordelijk waren voor bijvoorbeeld The Haunting of Hill House evenals The Haunting of Bly Manor.

Het verhaal van de serie is gebaseerd op een fictief boek. De cast van de reeks bestaat uit enkele bekende namen zoals onder meer Kate Siegel, Zach Gilford evenals Hamish Linklater. Ook Annabeth Gish is van de partij.

De gloednieuwe serie Midnight Mass is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 enorme kijkcijferkanonnen op Netflix om direct te bingen
Series / Featured

3 enorme kijkcijferkanonnen op Netflix om direct te bingen

Gave series die je nu op Netflix kunt kijken, en die goed bekeken worden.

Hieronder tips voor drie series die zeer goed bekeken worden op Netflix. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

Fate: The Winx Saga | Bing nu! | 1 seizoen

Deze tieners zijn vastbesloten om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke. Met onder meer Abigail Cowen, Hannah Van Der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum en Danny Griffin.



Shadow and Bone | Bing nu! | 1 seizoen

Duistere krachten zweren samen tegen wees en kaartmaker Alina Starkov. Zij laat een speciale kracht vrij dat het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen. Met rollen van onder meer Jessie Mei Li, Archie Renaux, Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young en Danielle Galligan.



You | Bing nu! | 2 seizoenen

Als een mooie jonge vrouw Joe Goldberg boekwinkel binnenloopt, googelt hij de naam op haar creditcard, Guinevere Beck, en ontdekt dat zij de enige is met die naam in New York. Guinevere's sociale media vertelt hem alles wat hij wil weten, en een toevallige ontmoeting met hem zal haar leven veranderen. Wat begint als interesse mondt al snel uit in een obsessie. Als Guinevere niet voorzichtig is, zal dit eindigen in een gruwelijke situatie voor alle betrokkenen.



Nog meer kijkcijferkanonnen: Bridgerton, Stranger Things en Tiger King | The Witcher, Emily in Paris en You | Sweet Tooth, The Queen's Gambit en Lupin
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met veel ware misdaad in 'The Home of True Crime'
Series / Trailer

Netflix komt met veel ware misdaad in 'The Home of True Crime'

The Home Of True Crime kondigt een hele reeks docuseries en -films aan.

Op YouTube is een opvallende video van Netflix verschenen met de titel The Home of True Crime waarmee de kijkers worden uitgenodigd in 'het huis van de ware misdaad', waar de waarheid ongelooflijk is. Kijk om je heen wat er gaat komen.

De video kondigt een hele reeks docuseries en -films aan, met de titels Tiger King 2, The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman, Trust No One: The Hunt for the Crypto King, The Tinder Swindler en Bad Vegan.

The Home of True Crime
Hieronder zie je de trailer met snelle beelden uit de aangekondigde docuseries en -films. Uiteraard valt voor de meeste mensen dan gelijk Tiger King 2 op, het vervolg op de docureeks die een aantal jaar geleden heel veel kijkers trok.

Ook interessant is mogelijk Trust No One: The Hunt for the Crypto King waarin je een groep investeerders volgt die onderzoekers zijn geworden terwijl ze proberen de verdachte dood van cryptocurrency-multimiljonair Gerry Cotten te ontrafelen en de ontbrekende $ 250 miljoen die hij volgens hen van de groep heeft gestolen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer: 'I Know What You Did Last Summer' keert terug op Prime Video
Series / Trailer

Trailer: 'I Know What You Did Last Summer' keert terug op Prime Video

Dit keer zien we de slasher uit 1997 in de vorm van een serie.

Na de films I Know What You Did Last Summer (1997), I Still Know What You Did Last Summer (1998) en I'll Always Know What You Did Last Summer (2006) krijgen we binnenkort de tv-serie I Know What You Did Last Summer, die overigens losstaat van de films.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1973 van schrijver Lois Duncan en volgt een groep vrienden die wordt gestalkt door een meedogenloze moordenaar een jaar nadat ze een auto-ongeluk hebben verdoezeld waarbij ze een man hebben vermoord.

Terwijl ze proberen uit te zoeken wie er achter hen aan zit, onthullen ze de duistere kant van hun schijnbaar perfecte stadje en zichzelf.

Trailer I Know What You Did Last Summer
Hieronder zie je een nieuwe trailer voor de serie waarin rollen weggelegd zijn voor onder meer Madison Iseman, Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom en Bill Heck.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' vindt dan eindelijk dit missende personage
Series / Nieuws

'The Crown' vindt dan eindelijk dit missende personage

De serie The Crown van Netflix vindt nog iemand voor zijn cast.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een acteur gevonden voor de rol van Dodi Al-Fayed in de serie The Crown. De rol zal gespeeld worden door acteur Khalid Abdalla.

Netflix is nu druk bezig met de opnames van het vijfde seizoen van de serie. Elizabeth Debicki neemt in het nieuwe seizoen de rol van Princess Diana over, nadat Emma Corrin haar eerder speelde. Verder zal dit nieuwe seizoen een cruciaal keerpunt bevatten, want de dood van Diana zit er vermoedelijk in.

Dodi Al-Fayed
Al-Fayed en Princess Diana waren samen nadat haar huwelijk met Prince Charles in 1996 uit elkaar viel. Het duo kreeg in de zomer van 1997 een relatie, wat leidde tot wel heel veel aandacht van paparazzi.

Hun romance eindigde tragisch met hun dood in 1997, na de beruchte en tragische autocrash in Parijs die hun beider levens eiste. Nu is dus zeker dat The Crown er niet voor terugschrikt om ook dat moment te laten zien.

Het begint er daarmee ook op te lijken dat het nieuwe seizoen voor een groot deel draait om het uiteenvallen van het huwelijk van Charles en Diana; een scheiding die vol schandalen zat. Bovendien kwam ze tragisch om het leven en dat was voor de Britten een bijzonder tragisch moment in hun monarchie.

Je kan The Crown op Netflix streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft een van zijn populairste series een tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft een van zijn populairste series een tweede seizoen

De serie Tiger King krijgt van Netflix een tweede seizoen.

Tiger King 2 komt officieel naar Netflix. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat er een nieuwe rits afleveringen komt.

Netflix heeft besloten om meer documentaireseries te maken. Joe Exotic lijkt daar onderdeel van te zijn. Eric Goode en Rebecca Chaiklin keren terug om de serie te regisseren. En het interessante is dat de tweede reeks dit jaar nog te zien moet zijn op Netflix.

Tiger King 2
Veel mensen speculeerden al dat Tiger King op de een of andere manier terug zou keren. Dat ondanks de problemen waar Exotic in zit. Die zit nu in de gevangenis vanwege problemen met de rechter die voortvloeiden uit de onthullingen uit het eerste seizoen.

Fans die in de lente van 2020 ademloos keken naar de serie, kunnen zich nu opmaken voor nieuwe verbazingen.

Carole Baskin keert niet terug voor het tweede seizoen, mocht je daar wel op gehoopt hebben. Zij was bang dat het voor meer problemen zou zorgen. "Een paar weken geleden nam [regisseur] Rebecca Chaiklin contact op om te kijken of we het goed konden maken." Maar dat zit er niet in. "Het was voor mij zo duidelijk dat ze mij verraden hebben. Waarom ze denkt dat ik ooit nog met hen zou willen spreken? Ik heb haar gezegd dat ze mijn nummer moet verwijderen."

Tiger King 2 heeft nog geen releasedatum. Bekijk het eerste seizoen hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showtime maakt een heel nieuwe vampierserie
Series / Nieuws

Showtime maakt een heel nieuwe vampierserie

Let the Right One In krijgt een volledig eerste seizoen.

John Ajvide Lindqvist's boek Let the Right One In werd in 2004 gepubliceerd en is meermaals verfilmd als live-action serie. De film uit 2008 was zelfs een wereldwijd fenomeen met een Rotten Tomatoes-score van 98 procent. En een Amerikaanse remake volgde.

Die werd in 2008 uitgebracht en gemaakt door Matt Reeves in samenwerking met Kodi Smith-McPhee en Chloe Grace Moretz. Een pilot voor een serie werd vervolgens bij TNT besteld in 2017, maar de serie werd niet gemaakt. Dit jaar besloot Showtime er een eigen draai aan te geven.

Volwaardig seizoen
Showtime heeft nu officieel besloten de serie een volledig eerste seizoen te geven. We krijgen dan tien afleveringen. De opnames gaan aan het begin van het komende jaar al van start.

De hoofdrol in de serie is voor Demián Bichir, die de vader van een twaalfjarig meisje speelt. Zij werd vampier in het decennium voordat de serie begint. En dus gaat hij elke avond weer op zoek naar het bloed dat zij nodig heeft om te kunnen overleven. Maar hij houdt haar ook thuis opgesloten om erger te voorkomen.

Andrew Hinderaker maakt de serie als showrunner. De pilot wordt verder geregisseerd door Seith Mann en verder spelen naar Bichir ook Anika Noni Rose, Grace Gummer, Madison Taylor Baez, Kevin Carroll, Ian Foreman en Jacob Buster hoofdrollen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cowboy Bebop' van Netflix zoekt de controverse
Series / Nieuws

'Cowboy Bebop' van Netflix zoekt de controverse

De serie zoekt duidelijk de controverse op bij zijn fans. Als dat maar goed gaat!

Fans van de originele Cowboy Bebop-anime zullen opgelucht zijn dat de serie van Netflix bouwt op het canon. Maar ook wat bijzonder opkijken bij het nieuws dat de serie ook het canon uitbreidt en de mythologie van de franchise gaat vergroten.

Showrunner Andre Nemec sprak met Entertainment Weekly over zijn aankomende serie. Hij belooft fans enorm tegemoet te zullen komen met zijn live-action verfilming, maar heeft ook een kleine waarschuwing: de serie van Netflix bouwt ook voort op het canon.

Cowboy Bebop
"Ik beloof je dat we de oorspronkelijke anime nooit weg zullen nemen van de puristen. Die zal altijd bestaan," begon Nemec tijdens het interview dat hij gaf.

"Ik denk dat we goed werk hebben verricht en het canon niet verstoren op welke manier dan ook. Maar wat we wel doen is wat extra blikken geven op de wereld die opgebouwd was."

Hij ziet de Netflix-serie dan ook vooral als een "uitbreiding aan het canon". Wat betekent dat er ook nieuwe toevoegingen zijn gedaan aan de mythologie.

We volgen John Cho in de rol van Spike, een man die samen met twee anderen door het zonnestelsel op zoek is naar nieuwe klussen om te klaren als premiejager. Vanaf 19 november kan je de serie streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Sex Education'-acteur wil dat zijn fans stoppen hem lastig te vallen
Series / Nieuws

Deze 'Sex Education'-acteur wil dat zijn fans stoppen hem lastig te vallen

De serie Sex Education is heel populair en dat merken de acteurs.

Het kan soms nogal moeilijk zijn om een privéleven te hebben als je ster op televisie bent. Maar het begint erop te lijken dat het wel een heel hoge tol begint te eisen voor de hoofdrolspeler van Sex Education.

Asa Butterfield speelt in de serie de rol van Otis. En krijgt, zo blijkt het nu, wel heel veel te maken met fans die hem aandacht willen geven.

Met rust laten
Butterfield schrijft op zijn Twitter zijn recente ervaringen met fans die hem lastig vallen. Hij vertelt dat hij "zo moe" is van iedereen die hem stoort terwijl hij gewoon probeert zijn leven te leven.

Heel fijn klinkt het ook niet als je het verhaal van Butterfield zo leest. Hij schrijft dat mensen hem continu fotograferen en "het verpest mijn humeur en mijn avond, dus fuck off, laat me alsjeblieft met rust".

Daarna schreef hij ook nog dit te twitteren "vanaf een taxi naar huis, nadat ik meerdere telefoons uit mijn gezicht heb moeten slaan".





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom ging 'LOST' eigenlijk over het hiernamaals?
Series / Nieuws

Waarom ging 'LOST' eigenlijk over het hiernamaals?

Bedenker Damon Lindelof vertelt tijdens een interview over het verhaal van LOST.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
LOST-bedenker Damon Lindelof onthulde waarom het laatste seizoen van de hitserie kijkt naar het hiernamaals. De serie ging in 2004 van start en nam zes seizoenen in beslag.

De mysterieuze plotlijnen, complexe personages en intrigerende mysteries leidden tot torenhoge kijkcijfers. En hoewel de serie langzaamaan meer keek naar zijn mythologie, zagen we het laatste seizoen opmerkelijke keuzes maken: deze dook voor het eerst echt in het hiernamaals.

Waarom dan?
De finale van LOST trok 14 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. We kwamen erachter dat de personages in hun 'flash-sideways' hun hiernamaals beleefden. Dat was opvallend, want leidde uiteindelijk hun vertrek in naar het leven na de dood.

De serie eindigde met het ensemble, waaronder ook protagonist Jack Shepard, die elkaar in een zonnige kerk ontmoeten na hun dood. Waarmee de serie voor hen dus een manier was om te accepteren dat ze dood waren.

"Het was zo'n vijf uur van content in het hiernamaals. Dat is het mysterie. We gingen geen bevredigend antwoord vinden op de vraag waarom vogels tegen muren vliegen of waarom er een jacuzzi zit in die shitty tempel voor Sayid. Maar we vertellen wel wat er gebeurt na de dood. Laten we dat bekijken, is wat wij dachten," aldus Lindelof. "Met het laatste seizoen verkenden we dus wat er gebeurt zodra je dood bent. Dat heb ik niet vaak gezien in popcultuur."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom vertrok de maker van 'True Detective' zo snel?
Series / Nieuws

Waarom vertrok de maker van 'True Detective' zo snel?

Cary Fukunaga vertrok al na 1 seizoen bij True Detective. Waarom zo snel?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cary Fukunaga vertelde tijdens een interview in het kader van zijn nieuwe film, No Time to Die, waarom hij niet terugkeerde voor het tweede seizoen van de serie True Detective.

Het eerste seizoen van de serie was een van de meest opvallende projecten van Fukunaga voor televisie. Daarin volgen we Woody Harrelson en Matthew McConaughey die een oud moordonderzoek uit 1995 heropenen naar aanleiding van nieuwe misdrijven. Er kwam een tweede seizoen, wederom geschreven door Nic Pizzolatto.

Geen nieuw seizoen
Dat Fukunaga en Pizzolatto elkaar niet lagen wisten we al langer. De regisseur vertelde dat hem beloofd werd dat de serie een onafhankelijke film zou worden, die het tot televisie schopte. Dat leidde tot problemen.

"Ze presenteerden de serie naar mij als een onafhankelijke film die het tot televisie geschopt heeft. De schrijver en regisseur zijn een team. Maar tijdens het project positioneerde Nic zich telkens weer als mijn baas. En ik zei steeds: 'Je bent mijn baas niet. We zijn partners. We werken samen'. Tegen de tijd dat de post-productie begon, gaven mensen als Michael Lombardo Nic meer macht."

Dat leidde voor het gevoel van Fukunaga tot een onevenwichtige samenwerking die ook niet helemaal eerlijk voelde.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Buffy'-ster over misdragingen op de set
Series / Nieuws

'Buffy'-ster over misdragingen op de set

Joss Whedon zou zich compleet misdragen hebben bij Buffy the Vampire Slayer. Klopt dat?

Buffy the Vampire Slayer-acteur James Marsters onthulde of hij zich bewust was van misdragingen van Joss Whedon op de set van de serie.

Deze werd bedacht door Whedon en was gedurende zeven seizoenen te zien tussen 1997 en 2003. De serie volgde Buffy Summers, als nieuwe Slayer die het op neemt tegen vampiers en andere duistere krachten.

Giftig gedrag
In februari 2021 meldde Charisma Carpenter, die de rol van Cordelia Chase speelde in Buffy dat Whedon verbaal naar gedrag vertoonde en ook vervelende dingen riep. En dat leidde tot een giftige werksfeer, wat velen bevestigden.

Sterker nog: al die meldingen gingen rollen nadat Ray Fisher Whedon beschuldigde van misdragingen op de set van Justice League. Dat leidde tot een onderzoek van WarnerMedia, dat nergens direct toe leidde (al stapte Whedon wel op bij zijn eigen HBO-serie).

Marsters vertelde niet direct of de werkomgeving van Buffy goed was of niet. Duidelijk is wel dat er een incident was waarbij Whedon Marsters tegen een muur duwde en herhaaldelijk schreeuwde dat hij 'dood' was, ongeacht zijn populariteit.

Hieronder kan je het interview bekijken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ straks niet meer zonder advertenties?
Series / Streaming-diensten

Disney+ straks niet meer zonder advertenties?

De streamingdienst Disney+ zit mogelijk straks niet meer zonder advertenties.

Op dit moment betaal je maandelijks (of jaarlijks) een vast bedrag voor Disney+ en krijg je daarmee advertentievrij films en series om te streamen. Maar Bob Chapek, de CEO van Disney, sluit niet uit dat op een zeker moment advertenties toegevoegd worden.

Disney+ krijgt de komende tijd enorm veel nieuwe content. Vooral rond Marvel Studios en de Star Wars-franchise kunnen we veel verwachten, maar we krijgen ook series van Disney Animation Studios en meer materiaal van Pixar te zien. Blijft dat echter wel zo komen zonder advertenties?

Advertenties toevoegen
Dat Disney+ zo'n breed publiek bevat, leidt er mogelijk toe dat de streamingdienst advertenties krijgt. Dat vertelde Chapek tenminste.

Het heeft volgens hem vooral te maken met het publiek dat er kijkt en of advertenties daarbij passen. "De vraag is dus waar we die kans voelen, en waar we die niet hebben. En als dat verandert, kijken we of dingen moeten veranderen, gecombineerd moeten worden of los van elkaar moeten bestaan. Dat kan veranderen."

Maar hij staat er dus wel duidelijk voor open. "Misschien dat we kijken naar kansen voor toegenomen advertenties op onze platformen". Daarbij gaat het om advertenties die specifiek gericht zijn op bepaald publiek. Maar of het dan om echt traditionele advertenties gaat, of simpelweg ads voor streamingseries?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel geweld in de trailer van 'Invasion': Buitenaardse wezens vallen aan
Series / Nieuws

Veel geweld in de trailer van 'Invasion': Buitenaardse wezens vallen aan

Apple TV+ komt met een opvallende nieuwe serie van Simon Kinberg: Invasion.

De nieuw vrijgegeven trailer voor het eerste seizoen van Invasion laat zien dat er op wereldwijde schaal contact met buitenaardse wezens komt. De serie is bedacht en geschreven door Simon Kinberg en David Weil en geregisseerd door Jakob Verbruggen.

De serie gaat op 22 oktober van start op Apple TV+ met drie afleveringen. De zeven daaropvolgende afleveringen zijn wekelijks nieuw te zien.

Invasie van aliens
Invasion verkent een invasie van de Aarde door buitenaardse wezens vanuit een hele rits verschillende perspectieven op meerdere continenten en hoe gereageerd wordt op de crisis.

De cast bestaat onder meer uit Sam Neill als Sheriff John Bell Tyson, Shamier Anderson als Trevante Ward en Golshifteh Farahani als Aneesha Malik.

Hoewel we in juni al een eerste teaser zagen, is dit een eerste uitgebreide blik op wat we mogen verwachten van de show. En dat ziet er heel veelbelovend uit. Van graancirkels tot gigantische stroomuitval in heel New York City. En de Amerikaanse president die bevestigt dat al deze gebeurtenissen aan elkaar verbonden zijn.

Hieronder kan je de trailer van Invasion bekijken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos'-finale kreeg heel bewust dit rotliedje
Series / Nieuws

'The Sopranos'-finale kreeg heel bewust dit rotliedje

De finale van de serie The Sopranos had het meest niet-passende lied.

De seriefinale van The Sopranos bevatte het nummer Don't Stop Believin'. Maar waarom eigenlijk?

De HBO-serie was gedurende zes seizoenen te zien, tussen 1999 en 2007, met een hoofdrol voor James Gandolfini als Tony Soprano, een depressieve maffiabaas. Hij volgt therapie, en in de serie zien we hem daar behoorlijk mee worstelen.

Bizar nummer
Aan het einde van de serie zien we Tony heel kort, terwijl politie binnen komt vallen in het restaurant waar hij is. Vervolgens snijdt men naar het zwart, en is niet te zien wat er precies gebeurt daarna. En daar krijgen we ook niets over te horen.

In de laatste momenten probeert Tony bovendien een nummer te selecteren bij een jukebox. Hij kiest voor het nummer van Journey uit 1981, waarna we zien dat zijn familie een voor een binnen komt druppelen.

"Ik wist niet dat Journey het antwoord was. Tijdens de pre-productie zochten we al naar het nummer dat Tony zou spelen. Ik had dit nooit eerder gedaan, maar zei dat we zochten naar drie nummers voor het einde. En de crew zuchtte daar enorm over, en vond het vreselijk als we Journey zouden kiezen. En dus koos ik daarvoor. Het was mijn favoriet en ik kreeg die reactie," aldus bedenker David Chase.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of SHIELD'-actrice over haar terugkeer voor Marvel Studios
Series / Nieuws

'Agents of SHIELD'-actrice over haar terugkeer voor Marvel Studios

Is Chloe Bennet straks te zien in de serie Secret Invasion of toch niet?

Agents of SHIELD-actrice Chloe Bennet gaat eindelijk in op de geruchten dat ze te zien zal zijn in Secret Invasion. Zij speelde de rol van Daisy Johnson/Quake in de serie en zou terugkeren. Maar dat klopt niet.

Secret Invasion werd tijdens Disney's Investor Day aangekondigd. De serie laat zien hoe Nick Fury weer samenwerkt met de Skrull Talos. Sindsdien is de cast uitgebreid met onder meer Olivia Colman, Kingsley Ben-Adir, Killian Scott en Emilia Clarke.

Zes afleveringen zonder Bennet
Bennet ging in op een mogelijke verschijning in de serie. Die blijkt er zeker niet in te zitten. Het zijn dus echt maar geruchten die gaan over een rol voor de actrice in de serie.

"Ik heb dit echt vermeden op sociale media en de rest, omdat ik hoopte dat het over zou waaien. Maar dat is niet gebeurd," leidde ze haar verhaal in.

"Ik ben op geen enkele manier verbonden aan Secret Invasion, aan dit Marvel-ding. Ik weet eerlijk gezegd niet echt wat het is. Dus ik kan je zeggen dat ik elke dag honderden berichten krijg, maar dat ik er niet bij betrokken ben."

Kortom: tenzij ze haar rol verzwijgt, zit ze er vermoedelijk niet in.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier gaat 'Succession' seizoen 3 over
Series / Nieuws

Hier gaat 'Succession' seizoen 3 over

Hitserie Succession gaat echt nog harder worden dan de serie al was op HBO.

Succession-acteur Jeremy Strong vertelt hoe het derde seizoen van de serie kijkt naar de 'bevrijding' van Kendall Roy. De serie ging in juni 2018 van start op HBO en is een satirische komedie die draait om de disfunctionele familie Roy.

Die is eigenaar van een wereldwijd entertainmentbedrijf genaamd Waystar RoyCo. De kinderen van Logan Roy (een rol van Brian Cox) strijden tegen elkaar over de controle van het bedrijf van hun vader.

Bevrijde Kendall
De finale van het tweede seizoen bevatte een wel heel grote schokkende finale. Kendall zou eigenlijk de schuld op zich nemen voor een schandaal in de cruise-divisie van Waystar. De schandalen gingen door, maar Kendall verraste iedereen door tijdens de persconferentie de schuld direct bij zijn vader te leggen. Hij kondigde zelfs aan dat zijn vader niet het hoofd van Waystar zou moeten zijn.

Vanaf 17 oktober zien we het nieuwe seizoen en in een interview vertelde Strong wat volgens hem aan zit te komen:

"Er is een soort transitiefase waarin ik van de ene naar de andere staat ging. Voor mijn gevoel was het bij die persconferentie alsof ik onder de Bodhi-boom had gezeten en een moment van helderheid beleefde, wat voor Kendall verlichting en bevrijding was. Dus we zien een herboren Kendall aan het begin van het seizoen. Iemand die het gevoel heeft zich eindelijk vrijgevochten te hebben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.