search
Waarom ging 'LOST' eigenlijk over het hiernamaals?
Series / Nieuws

Waarom ging 'LOST' eigenlijk over het hiernamaals?

Bedenker Damon Lindelof vertelt tijdens een interview over het verhaal van LOST.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
LOST-bedenker Damon Lindelof onthulde waarom het laatste seizoen van de hitserie kijkt naar het hiernamaals. De serie ging in 2004 van start en nam zes seizoenen in beslag.

De mysterieuze plotlijnen, complexe personages en intrigerende mysteries leidden tot torenhoge kijkcijfers. En hoewel de serie langzaamaan meer keek naar zijn mythologie, zagen we het laatste seizoen opmerkelijke keuzes maken: deze dook voor het eerst echt in het hiernamaals.

Waarom dan?
De finale van LOST trok 14 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. We kwamen erachter dat de personages in hun 'flash-sideways' hun hiernamaals beleefden. Dat was opvallend, want leidde uiteindelijk hun vertrek in naar het leven na de dood.

De serie eindigde met het ensemble, waaronder ook protagonist Jack Shepard, die elkaar in een zonnige kerk ontmoeten na hun dood. Waarmee de serie voor hen dus een manier was om te accepteren dat ze dood waren.

"Het was zo'n vijf uur van content in het hiernamaals. Dat is het mysterie. We gingen geen bevredigend antwoord vinden op de vraag waarom vogels tegen muren vliegen of waarom er een jacuzzi zit in die shitty tempel voor Sayid. Maar we vertellen wel wat er gebeurt na de dood. Laten we dat bekijken, is wat wij dachten," aldus Lindelof. "Met het laatste seizoen verkenden we dus wat er gebeurt zodra je dood bent. Dat heb ik niet vaak gezien in popcultuur."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen