Waarom vertrok de maker van 'True Detective' zo snel?

Waarom vertrok de maker van 'True Detective'?

Cary Fukunaga vertrok al na 1 seizoen bij True Detective. Waarom zo snel?

Jim Pedd, 24 september 2021 om 09:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Cary Fukunaga vertelde tijdens een interview in het kader van zijn nieuwe film, No Time to Die, waarom hij niet terugkeerde voor het tweede seizoen van de serie True Detective.
Het eerste seizoen van de serie was een van de meest opvallende projecten van Fukunaga voor televisie. Daarin volgen we Woody Harrelson en Matthew McConaughey die een oud moordonderzoek uit 1995 heropenen naar aanleiding van nieuwe misdrijven. Er kwam een tweede seizoen, wederom geschreven door Nic Pizzolatto.

Geen nieuw seizoen
Dat Fukunaga en Pizzolatto elkaar niet lagen wisten we al langer. De regisseur vertelde dat hem beloofd werd dat de serie een onafhankelijke film zou worden, die het tot televisie schopte. Dat leidde tot problemen.

"Ze presenteerden de serie naar mij als een onafhankelijke film die het tot televisie geschopt heeft. De schrijver en regisseur zijn een team. Maar tijdens het project positioneerde Nic zich telkens weer als mijn baas. En ik zei steeds: 'Je bent mijn baas niet. We zijn partners. We werken samen'. Tegen de tijd dat de post-productie begon, gaven mensen als Michael Lombardo Nic meer macht."

Dat leidde voor het gevoel van Fukunaga tot een onevenwichtige samenwerking die ook niet helemaal eerlijk voelde.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: True Detective, Cary Fukunaga, HBO

Informatie over de serie: True Detective

Populair nieuws