Showtime maakt een heel nieuwe vampierserie

Showtime maakt een heel nieuwe vampierserie

Let the Right One In krijgt een volledig eerste seizoen.

Jim Pedd, 24 september 2021 om 12:28

John Ajvide Lindqvist’s boek Let the Right One In werd in 2004 gepubliceerd en is meermaals verfilmd als live-action serie. De film uit 2008 was zelfs een wereldwijd fenomeen met een Rotten Tomatoes-score van 98 procent. En een Amerikaanse remake volgde.
Die werd in 2008 uitgebracht en gemaakt door Matt Reeves in samenwerking met Kodi Smith-McPhee en Chloe Grace Moretz. Een pilot voor een serie werd vervolgens bij TNT besteld in 2017, maar de serie werd niet gemaakt. Dit jaar besloot Showtime er een eigen draai aan te geven.

Volwaardig seizoen
Showtime heeft nu officieel besloten de serie een volledig eerste seizoen te geven. We krijgen dan tien afleveringen. De opnames gaan aan het begin van het komende jaar al van start.

De hoofdrol in de serie is voor Demián Bichir, die de vader van een twaalfjarig meisje speelt. Zij werd vampier in het decennium voordat de serie begint. En dus gaat hij elke avond weer op zoek naar het bloed dat zij nodig heeft om te kunnen overleven. Maar hij houdt haar ook thuis opgesloten om erger te voorkomen.

Andrew Hinderaker maakt de serie als showrunner. De pilot wordt verder geregisseerd door Seith Mann en verder spelen naar Bichir ook Anika Noni Rose, Grace Gummer, Madison Taylor Baez, Kevin Carroll, Ian Foreman en Jacob Buster hoofdrollen.
Bron: Deadline

Lees meer over: Let the Right One In, Showtime, Demian Bichir

Populair nieuws