'Game of Thrones'-achtige 'Foundation' onthult gave clip

'Game of Thrones'-achtige Foundation onthult clip

Foundation van Apple TV+ is een van de duurste series ooit.

Jim Pedd, 25 september 2021 om 08:00

Er is een nieuwe clip van Foundation online verschenen, de nieuwe serie van Apple TV+. Die legt het grote conflict dat aan de basis van de nieuwe serie staat netjes uit.
David S. Goyer en Josh Friedman bedachten de nieuwe serie, die gebaseerd is op de beroemde boeken van Isaac Asimov. De eerste twee afleveringen zijn al te zien en wekelijks komt er op vrijdag een nieuwe, tot we de tien afleveringen van seizoen 1 gezien hebben.

In de verre toekomst
Foundation speelt zich af in de verre toekomst, waarin de mensheid een Galactic Empire over het hele melkwegstelsel gevestigd heeft.

In het uitgangspunt van Foundation draait het om de fictieve wetenschap psychohistory, waarbij statistiek gebruikt kan worden om de toekomst van grote bevolkingen te voorspellen. De theorie is ontwikkeld door de wiskundige Hari Seldon, die ontdekt dat het Keizerrijk ten val gaat komen en leidt tot een onvermijdelijk lange Dark Age.

Maar die Dark Age kan ingekort worden, van 30.000 jaren naar slechts 1.000 jaren. En dat conflict zien we in de eerste clip van de serie die door Apple TV+ vrijgegeven werd. Seldon wordt hierin verantwoordelijk gehouden voor een aanval op het Keizerrijk:

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Foundation, Apple TV Plus, Isaac Asimov

Populair nieuws