Helaas: Netflix stopt weer met een populaire serie

Helaas: Netflix stopt weer met een populaire serie

Ditmaal moet Derry Girls eraan geloven, een show die Netflix internationaal uitzendt.

Jim Pedd, 25 september 2021 om 11:13

Het zijn mooie tijden voor televisie. Maar de manier waarop content uitgegeven wordt is flink veranderd, vooral onder invloed van streamingdiensten.
Hoewel veel zenders nog altijd met 22 afleveringen tellende seizoenen komen, zijn kortere seizoenen tegenwoordig heel erg gewoon geworde. En dat leidt helaas soms ook tot kortere series dan je misschien zou willen. Zo geldt nu dat de populaire sitcom Derry Girls al tot een einde komt.

Derry Girls
De serie die zich in het Ierland van de jaren negentig afspeelt eindigt met zijn derde seizoen. Dat liet bedenker Lisa McGee in een statement weten.

"Het was altijd al de bedoeling om na drie seizoenen te stoppen. Derry Girls is een coming-of-age verhaal dat vijf belachelijke tieners volgt, terwijl zij langzaam, heel langzaam, volwassen worden. En dat in een plek die ze thuis noemen en waarin we Noord-Ierland een hoopgevende tijd zien betreden."

De serie is volgens McGee "een liefdesbrief aan de plaats waar ik vandaan kom en de mensen die mij gevormd hebben. Het was een eer om het te schrijven en ik zal voor altijd trots zijn op wat we bereikt hebben."

Je kan Derry Girls in Nederland op Netflix bekijken.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Netflix, ITV, Derry Girls

Populair nieuws