'Percy Jackson'-schrijver heeft goed nieuws voor je

'Percy Jackson'-schrijver heeft goed nieuws

Het ziet er goed uit met de serie Percy Jackson voor Disney+.

Jim Pedd, 25 september 2021 om 10:32

Rick Riordan, de schrijver van Percy Jackson & The Olympians, The Heroes of Olympus en The Trials of Apollo en verschillende spin-offs in zijn moderne mythologische wereld, houdt zijn fans op de hoogte van de ontwikkeling van Disney's plannen om een serie te maken.
De bedoeling is om The Lightning Thief te verfilmen in een eerste seizoen van een langere serie. En dat lijkt wel lekker te gaan als we Riordan mogen geloven.

Het gaat lekker
In een korte blog schrijft Riordan dat het goed gaat met de serie. "ik ben er wel achter gekomen dat het oneindig complex is om een film of een serie te maken. Dus het is niet gek dat we langer nodig hebben dan wanneer ik een boek zou schrijven. Vooral omdat we het goed willen doen!"

De schrijversruimte is volgens de schrijver heel erg druk met het maken van de scenario's en verhalen voor het eerste seizoen. "We werken nu aan de eerste helft, die goedgekeurd moet worden voordat we ons officiƫle groene licht krijgen."

De hoop van Riordan is om daar eind dit jaar klaar mee te zijn. Dan zouden de productie, casting en opnames in de zomer van 2022 van start kunnen. "Maar dat is slechts een verwachting, pin mij er maar niet op vast!"
Bron: Rick Riordan

Lees meer over: Rick Riordan, Percy Jackson, Disney Plus

Populair nieuws