Officieel: 'Babylon 5' keert terug!

Officieel: 'Babylon 5' keert terug!

De scifi serie krijgt een reboot van The CW met Michael Straczynski als kopman.

Bram de Groot, 28 september 2021 om 13:38

De serie Babylon 5 keert terug naar het kleine scherm. De space opera scifi-serie van producent en schrijver J. Michael Straczynski krijgt een reboot van de zender The CW. Straczynski is weer terug om het project te verwezenlijken.
De serie wordt van de grond af aan gerebooted volgens de zender, maar dus wel met de oorspronkelijke showrunner. De originele serie startte in 1993 met een pilotfilm Babylon 5: The Gathering en de laatste van 110 afleveringen gedurende vijf seizoenen verscheen in 1998. Daarnaast kwamen er ook zes TV-films uit.

Reboot Babylon 5
The Hollywood Reporter meldt dat Straczynski een nieuwe versie gaat schrijven. Het verhaal zou de mysterieuze Earthforce-officier John Sheridan, oorspronkelijk gespeeld door Bruce Boxleitner, volgen. Hij is toegewezen aan Babylon 5, een ruimtestation van 8 kilometer lang.

Babylon 5 bevindt zich in de neutrale ruimte, een aanloophaven voor reizigers, smokkelaars, zakelijke ontdekkingsreizigers en buitenaardse diplomaten in een tijd van halve vrede en de constante dreiging van oorlog.


Bron: THR

Lees meer over: Babylon 5, J Michael Straczynski, The CW, Bruce Boxleitner

Informatie over de serie: Babylon 5

Populair nieuws