'The Witcher'-maker reageert op forse kritiek van fans

'The Witcher'-maker reageert op kritiek van fans

Fans van The Witcher zijn helemaal niet blij met de nieuwe serie die er komt.

Jim Pedd, 29 september 2021 om 12:10

Mocht je het gemist hebben: een van de meest bizarre aankondigingen tijdens het TUDUM-evenement van Netflix was "een nieuwe familievriendelijke serie die zich afspeelt in de wereld van The Witcher". En daar is niet iedereen blij mee.
Fans van The Witcher schrokken nogal van het nieuws. Immers is de franchise bepaald niet kindvriendelijk en dat is wel waar Netflix op mikt. Terwijl de serie ook duidelijk duister is, met keihard geweld en duistere thema's.

Helemaal mee eens
Showrunner en bedenker Lauren Schmidt Hissrich (van de spin-off althans) laat weten dat ze zich kan vinden in de kritiek. Maar ze heeft ook een goede reden waarom de spin-off er gewoon kan komen.

"Ik ben het ermee eens. The Witcher is een duister, volwassen universum. Ik zou zelfs verder willen gaan. Het is controversieel. Politiek. Een microcosmos voor de menselijkheid, vol goedheid en kwaadaardigheid," begon ze.

"Maar ik geloof, heel sterk, dat de morele dilemma's en ethische grijsheid waar volwassenen zo van houden in dit universum, ook gebruikt kan worden om verhalen te vertellen die kinderen zo hard nodig hebben in deze chaotische wereld."

Eerst maar 's wachten op het tweede seizoen van The Witcher, dat 17 december debuteert.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Netflix, The Witcher, Lauren Schmidt Hissrich

Populair nieuws