5 absolute topseries die iedereen gezien moet hebben

5 topseries die iedereen gezien moet hebben

Deze vijf ijzersterke series moet je eigenlijk wel gezien hebben.

Bram de Groot, 02-10-2021 16:36

Sinds er streamingdiensten bestaan verschijnen er steeds meer (kwaliteits)series die soms het productiebudget van films en/of een heel goede cast hebben. Hieronder vijf wel erg sterke series die je eigenlijk wel gezien moet hebben.
Breaking Bad (5 seizoenen, afgerond) | Kijk nu op Netflix

Een terminaal zieke scheikundeleraar probeert samen met een oud-leerling de toekomst van zijn gezin veilig te stellen door de productie en verkoop van crystal meth. Deze AMC-serie kreeg een prequel met het lopende Better Call Saul en een vervolgfilm met El Camino: A Breaking Bad Movie.

The Sopranos (6 seizoenen, afgerond) | Kijk nu op Ziggo

Maak in deze HBO-misdaadserie kennis met Tony Soprano: een doorsnee zakenman van middelbare leeftijd. Tony heeft een plichtsbewuste vrouw. Een niet bepaald plichtsbewuste dochter. Een zoon genaamd Anthony Jr. Een moeder die hij een rusthuis wil aanpraten. Een heethoofd van een oom. Een geheime maîtresse. En een zielenknijper waar hij met al z'n geheimen terecht kan, behalve dat ene wat ze al kent: Tony is een maffiabaas.

Friends (10 seizoenen, afgerond) | Kijk nu op Netflix

Deze populaire NBC-sitcom gaat over zes bevriende twintigers en hun komische avonturen op het werk, thuis en in de liefde in het Manhattan van de jaren 90. Met rollen voor Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer.

Stranger Things (3 seizoenen, lopend) | Kijk nu op Netflix

Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Het vierde seizoen verschijnt ergens in 2022.

Twin Peaks (4 seizoenen) | Koop op Bol.com

De ABC-serie van David Lynch en Mark Frost speelt zich af in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken. In 1992 verscheen de film Twin Peaks: Fire Walk with Me en in 2017 verscheen een eenmalig revivalseizoen.

Lees meer over: Twin Peaks, Stranger Things, Friends, The Sopranos, Breaking Bad

Populair nieuws