search
Netflix wordt weer aangeklaagd
Series / Nieuws

Netflix wordt weer aangeklaagd

Netflix heeft te maken met een rechtszaak rond de serie Squid Game.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Squid Game is enorm populair over heel de wereld. Sterker nog: Netflix liet al weten dat het mogelijk de populairste serie die het ooit heeft gemaakt kan worden.

Reuters stelt dat het toegenomen internetverkeer een keerzijde heeft. Een Zuid-Koreaanse internetprovider, SK Broadband, heeft besloten Netflix voor de rechtbank te slepen. Volgens hen is het niet meer dan redelijk dat Netflix een deel van de kosten van het toegenomen verkeer compenseert.

Moet Netflix betalen?
Netflix heeft laten weten dat het de claim van SK Broadband zal bestuderen en het gesprek aan wil gaan. De streamingdienst wil bekijken hoe het zit met de kosten en kijken wat allemaal een oplossing kan zijn, en tegelijk voorkomen dat de kijker hieronder te lijden heeft.

In Zuid-Korea is Netflix het tweede grootste bedrijf als het op internetverkeer aankomt. Google is de grootste. Bedrijven als Amazon, Apple en Facebook zijn ook erg groot en dragen allemaal financieel bij voor het verkeer dat zij genereren.

Eerder al stelde SK dat Netflix zou moeten betalen, waarop de streamingdienst in de rechtszaal liet weten dat het aanbieden van internetverkeer simpelweg een dienst is die SK aanbiedt en dat Netflix daarom niet mee hoeft te betalen. Een rechtbank in Seoul was het daar niet mee eens.

Netflix is bij die zaak in hoger beroep gegaan. Squid Game is op Netflix te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen