Knallende ruzie rond 'The Sopranos'

Knallende ruzie rond 'The Sopranos'

James Gandolfini en David Chase konden helemaal niet met elkaar overweg.

Jim Pedd, 5 oktober 2021 om 09:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

We weten al langer dat The Sopranos-bedenker David Chase ruzie had met James Gandolfini. Maar hoe erg het was wisten we niet. Vandaag horen we daar meer over.
Chase bedacht The Sopranos in 1995 en tussen 1999 en 2007 was de serie te zien. Het was een gigantische hit voor betaalzender HBO, en won een Primetime Emmy for Outstanding Drama Series, de eerste van HBO. Het werd een cultureel fenomeen, mede dankzij het geweldige werk van acteur Gandolfini.

Flink ruzie maken
Gandolfini en Chase werken niet alleen aan de serie samen, in 2012 werkte Chase weer met de in 2013 overleden acteur samen aan de film Not Fade Away.

Tegenover de Happy Sad Confused-podcast vertelde Chase dat hij tegen het zesde seizoen nauwelijks meer een woord kon wisselen met de als moeilijk te boek stane Gandolfini. Hij haatte hem zelfs:

"We praatten nauwelijks. Ik weet nog dat we bij het laatste feestje, een screening of bij de Emmy's, maar in elk geval de laatste keer dat we samen waren, dat we aan tafel zaten en Gandolfini gewoon zijn eten at en zijn vrouw zei: 'Jim, kom hier zitten' en hij haar compleet negeerde en gewoon aan het eten was. Hij begon dat gedoe, in bijzijn van mijn vrouw was ik ziedend. Ik zei ineens: 'Ik haat die motherfucker, ik haat die kerel'. Zover was het gekomen."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Sopranos, HBO, James Gandolfini, David Chase

Informatie over de serie: The Sopranos

Populair nieuws