search
'Midnight Mass'-maker vindt nieuwe serie bij Netflix
Series / Nieuws

'Midnight Mass'-maker vindt nieuwe serie bij Netflix

Fall of the House of Usher wordt gemaakt door Midnight Mass-bedenker Mike Flanagan.

Mike Flanagan heeft alweer een nieuw project gevonden voor Netflix. hij gaat met de serie The Fall of the House of Usher aan de slag met een kort verhaal van Edgar Allen Poe.

Het idee is om meerdere verhalen van Poe in het narratief te verwerken, waarmee het een behoorlijk interessante en opvallende serie kan worden. Flanagan maakt de serie in samenwerking met uitvoerend producent Trevor McKay en regisseert vier van de afleveringen. De andere vier worden verzorgd door Michael Fimognari.

The Fall of the House of Usher
Het korte verhaal The Fall of the House of Usher is een verhaal van Gothische horror en werd in 1839 gepubliceerd in Gentleman's Magazine.

Hij voegde het in 1840 toe aan de verzameling Tales of Grotesque and Arabesque. In het verhaal bezoekt de naamloze verteller het grote huis van zijn zieke vriend Roderick Usher. Centraal staan thema's van mentale gezondheid en het bovennatuurlijke.

Dit is verder de vijfde serie die Flanagan voor Netflix maakt. Je kunt het gigantische succes Midnight Mass, de meest recente in de reeks horrorseries van Flanagan, streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen