Dit betekent de Netflix-hit 'Midnight Mass' daadwerkelijk

Dit betekent de Netflix-hit 'Midnight Mass'

Er zijn wat antwoorden over de Netflix-serie Midnight Mass en vragen die stonden.

Jim Pedd, 1 oktober 2021 om 15:25

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Regisseur Mike Flanagan maakte de serie Midnight Mass voor Netflix. Tijdens een interview ging hij in op wat de serie precies met zich meebrengt qua boodschap.
Midnight Mass speelt zich af in een kleine en geïsoleerde eilandgemeenschap, genaamd Crockett Island. Dat ervaart allerlei bovennatuurlijke gebeurtenissen na de komst van een mysterieuze priester: Father Paul Hill.

Wat is de betekenis?
In een nieuwe featurette van Netflix legt Flanagan uit wat hij precies wilde vertellen met de serie. Allereerst is het volgens hem een heel persoonlijk verhaal, een serie die de eigen visie van Flanagan op religie en geloof in kaart moet brengen.

De serie Midnight Mass is dus vooral een verkenning van hoe "het geloof een teken is voor wat je vreest en wie je bent".

Hij heeft Midnight Mass niet bedoeld om concrete antwoorden te geven op vragen die gesteld worden. Als de serie het goed doet, zoals Flanagan hoopt, blijven die vragen het publiek bij:

"Ik hoop dat mensen hem kijken en elkaar aan kunnen kijken met een iets grotere empathie voor elkaar. Het is een parabel, meer dan wat het verder ook is."

De serie Midnight Mass staat in zijn geheel op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Midnight Mass, Netflix, Mike Flanagan

Populair nieuws