Hoeveel is het 'Squid Game'-prijzengeld nou eigenlijk in euro's?

Het 'Squid Game'-prijzengeld is zoveel in euro's

Hoeveel is het geld nou eigenlijk waar de spelers om strijden in Squid Game?

Jim Pedd, 10 oktober 2021 14:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de serie Squid Game is de hoofdprijs waar iedereen voor meedingt een grote 45,6 miljard Koreaanse won. Maar om hoeveel geld gaat het nou eigenlijk?
In Squid Game worden 456 spelers tegenover elkaar gezet in een dodelijk spel. Elk van hen is enorm wanhopig en heeft echt enorme schulden. In de tweede aflevering van Squid Game blijkt dat de dood van elke speler voor 100.000.000 won aan de grote prijzenpot zorgt.

Heel veel geld
Bij elke speler die sneuvelt in de serie Squid Game, wordt weer een flink geldbedrag aan de prijzenpot toegevoegd, tot men bij de 45,6 miljard won komt. Aan het einde wordt het geld overgeboekt naar de rekening van de enige persoon die overleeft.

Het bedrag is omgerekend zo'n 32,9 miljoen euro. Dat is in de serie genoeg voor Gi-hun om al zijn schulden af te betalen en om de voogdij over zijn dochter te krijgen, voor Kang Sae-byok om haar familie uit Noord-Korea te halen en een mooi leven te leiden in Seoel. Of voor Cho Sang-woo om terug te geven wat hij gestolen heeft en niet naar de gevangenis te hoeven gaan.

Met die 32,9 miljoen euro zou je dus heel wat moeten kunnen. De serie Squid Game is in zijn geheel op Netflix te streamen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Squid Game, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws