Dit is hoe 'Vikings: Valhalla' gaat verschillen van 'Vikings'

Dit is hoe Vikings: Valhalla verschilt van Vikings

De serie Vikings: Valhalla gaat behoorlijk verschillen van Vikings en wel zo.

Jim Pedd, 10 oktober 2021 om 15:27

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Vikings: Valhalla is een vervolg op Vikings. Maar gaat heel duidelijk verschillen van de oorspronkelijke serie.
Waar Vikings ooit begon als een miniserie in 2013 op History Channel, kreeg deze uiteindelijk zes seizoenen van de televisiezender. En Netflix bestelde de serie Vikings: Valhalla. De show speelt zich vele jaren na de verhalen van Ragnar, Björn en Ivar af.

Heel anders
Vikings: Valhalla toont enkele van de meest bekende noormannen in de geschiedenis, waaronder Leif Erikson (Sam Corlett), Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson), Harald Hardrada (Leo Suter) en William the Conqueror.

Waar Vikings het verhaal was van de eerste jaren van de Vikingtijd, is deze vervolgserie juist het einde van die tijd. Er zijn meerdere momenten aangewezen door historici als het einde van de tijd van de Vikingen, maar het moment dat past binnen deze serie is de mislukte invasie van Harald Hardrada, die verslagen werd door de Saksische koning Harold Godwinson tijdens de Battle of Stamford Bridge in 1066.

Vikings ging vooral over de vele pogingen van Ragnar en zijn bondgenoten om grote delen van Engeland en daarbuiten te leren kennen en te veroveren. Maar Vikings: Valhalla draait om de Vikingen die moeten omgaan met het nalatenschap van hun voorgangers.

De krijgers zullen vermoedelijk meedogenlozer zijn dan Ragnar, omdat ze vooral afstammen van bekende verkenners en krijgers. Zo stammen Leif en Freydis af van Erik de Rode, de oprichter van de eerste Noorse nederzetting in Groenland.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, History, Netflix

Populair nieuws