Waarom eindigt 'Peaky Blinders' niet met een nieuw seizoen?

Waarom eindigt 'Peaky Blinders' met een film

De serie Peaky Blinders komt gek genoeg niet tot een einde met het geplande laatste seizoen. Waarom?

Jim Pedd, 14 oktober 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Peaky Blinders moet na seizoen 6 tot een einde komen in 2023. Dat zal dan gebeuren met een film, nieuws dat aangekondigd werd door bedenker Steven Knight.
Oorspronkelijk leek het idee te zijn om Peaky Blinders af te ronden met een zevende seizoen voor de serie. Maar dat seizoen komt er niet. Waarom is dat eigenlijk zo?

Geen zevende seizoen
De vijf seizoenen die we tot nu toe zagen speelden zich af in de jaren 1919 tot en met 1929. Peaky werkt nu richting de Tweede Wereldoorlog, met de opkomst van Sir Oswald Mosley en fascisme in het Verenigd Koninkrijk. De bedoeling van Knight was om de serie een zevende seizoen te geven.

De coronapandemie zorgde voor problemen, waardoor de serie geen zevende seizoen meer kon krijgen. In plaats daarvan maakt Knight nu een film, zodat de serie prima tot een einde kan komen.

Saillant detail is dat het altijd al de bedoeling van Knight was om Peaky Blinders tot een einde te brengen met een film, zelfs als er een zevende seizoen zou komen.

Overigens is al bekend dat Peaky Blinders als serie wel eindigt, maar de franchise niet. Er moeten meerdere spin-off series komen. Je kunt Peaky Blinders streamen op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Peaky Blinders, Steven Knight, BBC, Cillian Murphy

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws