search

Ons nieuws van donderdag 14 oktober 2021

Gameklassieker 'System Shock' wordt live-action serie
Series / Nieuws

Gameklassieker 'System Shock' wordt live-action serie

Er komen de komende jaren een heleboel series gebaseerd op videgames aan!

Binge, een in 2022 te verschijnen streamingdienst die in het teken staat van 'gaming entertainment', heeft aangekondigd dat ze werken aan een live-action serie gebaseerd op de beroemde gamereeks System Shock.

De nieuwe dienst zal zich voornamelijk richten op content die gebaseerd is op populaire game-franchises, waaronder ook een serie die de Driver-games als basis gebruikt.

Baanbrekende game
Voor System Shock zal Binge samenwerken met Nightdive Studios, het bedrijf dat de rechten van de iconische franchise heeft verworven. Stephen Kick en Larry Kuperman zullen dienst doen als uitvoerend producenten, samen met Allan Ungar van Binge.

Laatstgenoemde zei het volgende over de verfilming van de franchise:

"System Shock is een iconische franchise die al meer dan 20 jaar wereldwijd geliefd wordt door gamers en opnieuw het FPS-genre definieerde. We kunnen niet wachten om deze franchise - en het genre - recht aan te doen door System Shock tot leven te brengen."

Het is nog onbekend wanneer we System Shock precies kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple lanceert nieuwe trailer van serie 'The Shrink Next Door'
Series / Nieuws

Apple lanceert nieuwe trailer van serie 'The Shrink Next Door'

Apple heeft een nieuwe trailer van haar aankomende donkere komedieserie de wereld ingestuurd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Apple heeft een gloednieuwe trailer de wereld ingestuurd van haar aankomende donkere komedieserie genaamd The Shrink Next Door. De reeks zal voor het eerst te zien zijn vanaf 12 november op streamingdienst Apple TV+.

The Shrink Next Door is geïnspireerd door echt gebeurde gebeurtenissen. Bovendien werd ze gebaseerd op de podcast van Joe Nocera die over dezelfde naam beschikt. In het bijzonder vertelt de reeks de bizarre relatie tussen psychiater Dr. Isaac "Ike" Herschkopf en zijn patiënt Martin "Marty" Markowitz.

Al snel zorgt Ike ervoor dat hij een cruciale rol gaat spelen in het leven van Marty. Hij kiest er op een bepaald moment zelfs voor om naar zijn huis te verhuizen en overhaalt Marty om hem aan te stellen als president van het familiebedrijf.

Donkere komedieserie
De hoofdrollen in deze zeer veelbelovende nieuwe serie zijn weggelegd voor Will Ferrell evenals voor Paul Rudd.

Voor de eerste drie afleveringen van deze donkere komedieserie geldt dat ze zullen verschijnen op 12 november van dit jaar. Elke vrijdag worden er vervolgens nieuwe afleveringen gelanceerd op Apple TV+.

Ben jij ook al benieuwd om een eerste indruk te krijgen van wat deze nieuwe serie The Shrink Next Door voor jou in petto zal hebben? Dan moet je zeker even de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Insecure' komt snel naar Nederland
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Insecure' komt snel naar Nederland

Het laatste seizoen is amper één dag na de lancering in de VS ook hier in Nederland te bekijken...

Goed nieuws voor fans van de serie Insecure. Inmiddels raakte namelijk bekend dat het finale seizoen zeer snel ook in Nederland te bekijken zal zijn.

Het vijfde en laatste seizoen van de serie Insecure gaat van start in de Verenigde Staten op 24 oktober. De Nederlandse première volgt zeer snel daarna, namelijk op 25 oktober. Vanaf dan zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series XL.

Boezemvriendinnen
Insecure vertelt het verhaal van de boezemvriendinnen Issa Dee en Molly Carter. Zij trachten er allebei zowel op privé als op professioneel gebied het beste van te maken in de Amerikaanse grootstad Los Angeles.

De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door namen als Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis en natuurlijk ook Lisa Joyce en Natasha Rothwell.

Van het vijfde seizoen is bekend dat ze jammer genoeg ook meteen de laatste zal zijn. Toch hoeven fans van Issa Rae niets te vrezen. Zij liet eerder namelijk reeds optekenen al volop bezig te zijn met haar nieuwe project genaamd Rap Sh*t.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verwerft rechten op populaire animeserie
Series / Nieuws

Netflix verwerft rechten op populaire animeserie

Uitstekend nieuws voor fans van de populaire animeserie 'Cowboy Bebop'...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft bekend gemaakt dat ze de rechten heeft verworven op de populaire animeserie Cowboy Bebop. Dit zorgt ervoor dat alle 26 afleveringen van de animeserie binnenkort bij de streamingdienst te zien zullen zijn.

Voor deze geanimeerde serie geldt dat ze afkomstig is van de hand van Shinichirō Watanabe. Voor het schrijven van het scenario werd een beroep gedaan op Keiko Nobumoto terwijl Toshihiro Kawamoto werd aangesteld als karakterontwerper.

De serie verscheen voor het eerst op Cartoon Network's Adult Swim in het jaar 2001. De reeks kon meteen rekenen op ongelofelijk veel populariteit. Ze staat ondertussen niet alleen bekend omwille van de actie, maar ook door haar komische momenten en de bijzondere muziek.

Live-action serie
De originele stemacteurs die betrokken waren bij de animeserie keren terug naar het project om een Japanse dub te leveren voor de live-action serie die van start gaat op Netflix op 19 november. Voor de live-action serei geldt dat ze wordt geregisseerd door Alex Garcia Lopez en Micheal Katleman. Als uitvoerend producent en showrunner werd gekozen voor André Nemec.

De animeserie Cowboy Bebop is wereldwijd te bekijken op Netflix vanaf 21 oktober 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames nieuwe Netflix-serie 'Devil in Ohio' worden nog dit jaar afgerond
Series / Nieuws

Opnames nieuwe Netflix-serie 'Devil in Ohio' worden nog dit jaar afgerond

De nieuwe Netflix-serie zou als het goed is ergens midden 2022 moeten verschijnen...

Eerder raakte reeds bekend dat Netflix werkt aan een gloednieuwe serie genaamd Devil in Ohio. Nu weten we ook ongeveer wanneer we deze nieuwe reeks op het streamingplatform mogen verwachten.

De hoofdrol in de nieuwe reeks is weggelegd voor actrice Emily Deschanel. Haar kennen we natuurlijk ook (of eigenlijk vooral) van de serie Bones.

Waargebeurd verhaal
De serie Devil in Ohio is een waargebeurd verhaal waarin een meisje ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. De reeks zal bestaan uit in totaal 8 afleveringen die elk 45 minuten zullen duren.

Voor de opnames van de serie werd gekozen voor het Canadese Vancouver. De opnames zouden als alles volgens plan verloopt worden afgerond op 7 december van dit jaar. Wanneer dit gehaald kan worden zou de reeks te zien moeten zijn op Netflix ergens midden 2022.

Devil in Ohio is de verfilming van het gelijknamige boek dat op de markt werd gebracht door de schrijfster Daria Polatin. Zij is ook verantwoordelijk voor het produceren van de reeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van 'Stranger Things' was taai om te doen
Series / Nieuws

Seizoen 4 van 'Stranger Things' was taai om te doen

Maar het vierde seizoen van de successerie zal ook "messed up" zijn.

In 2022 moet het vierde seizoen van Stranger Things dan eindelijk op Netflix gaan verschijnen. Eindelijk, aangezien de fans als sinds circa juli 2019 wachten op het vervolg van seizoen drie.

Maar ook de acteurs lijken uit te kijken naar de release aangezien de opnames echt heel erg lang hebben geduurd. Acteur Finn Wolfhard sprak erover tijdens The Tonight Show with Jimmy Fallon.

Een zooitje in seizoen vier
"Wat ik kan zeggen is dat we letterlijk 300 dagen opnames hebben verricht, we zijn net klaar met de shoot en het was dag 300," onthulde hij.

"Ja. Ik ben zo blij dat ze [de regisseurs, Dufner Brothers] er nog steeds om geven. Want als een show zo lang duurt, geven de makers er niet meer om. Ze cashen. Maar ze geven er nog steeds om. De serie zal dit seizoen echt een zooitje zijn," voegde de jonge acteur toe.

Uiteraard bedoelt Wolfhard met "zooitje" niet dat de serie niet lekker in elkaar zit. Eerder werd al duidelijk dat seizoen vier een stapje verder zal gaan in horror / hardheid. Ergens in 2022 op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' seizoen 2 gaat gekke dingen doen
Series / Nieuws

'Squid Game' seizoen 2 gaat gekke dingen doen

Het volgende seizoen van Squid Game zou zomaar terug kunnen grijpen op de wensen van de fans.

De serie Squid Game is op dit moment bij het koffiezetautomaat de meest besproken Netflix Original. De kans is dus groot dat ook jij - indien jij niet de aanjager bent - de Zuid-Koreaanse serie een kans geeft.

Netflix onthulde even geleden al dat de serie hoogstwaarschijnlijk uitgroeit tot de best bekeken serie tot op heden op de streamingdienst. Ondanks dat er nog niet besloten is of er een tweede seizoen komt, lijkt bedenker Hwang Dong-hyuk het leuk om ideeën van fans te gaan gebruiken.

"de druk op mij is nu enorm, met zo'n groot publiek dat wacht op seizoen twee. Door al die druk heb ik nog niet besloten of ik nog een seizoen moet doen," aldus de bedenker.

Inspiratie voor Squad Game seizoen 2
"Omdat zoveel mensen van seizoen één hielden en mooie dingen verwachten voor seizoen twee, zijn er overal ter wereld mensen die hun mening geven over waar de show naartoe zou moeten gaan," ziet Dong-hyuk.

"Ik zou echt die ideeën van de fans kunnen gaan krijgen om het volgende seizoen te creëren. Ik denk dat dat is waar ik nu mee worstel. Ik moet het niet alleen zien als een enorme hoeveelheid druk, maar ik moet al deze liefde en steun die ik ontvang als een grote doos met inspiratie zien die ik kan gebruiken voor seizoen twee."

Het eerste seizoen van Squid Game met negen afleveringen staat nu gewoon op Netflix.



In Squad Game accepteren honderden berooide mensen een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven. Er zijn rollen voor onder meer Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-jun, Oh Young-soo, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Kim Joo-ryoung, Tripathi Anupam, You Seong-joo en Lee You-mi.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster reageert op trailer 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster reageert op trailer 'House of the Dragon'

Na de acht seizoenen van Game of Thrones verschijnt volgend jaar het eerste seizoen van de prequelserie.

Nog altijd zullen er mensen zijn die balen dat Game of Thrones is afgerond, ondanks dat het achtste seizoen van de HBO-serie toch best wel een beetje tegenviel. Die afronding was in 2019 en volgend jaar zal er een prequelserie verschijnen.

Recent kregen we voor die prequel House of the Dragon de trailer te zien. Acteur Nikolaj Coster-Waldau, in de moederserie te zien als Jaime Lannister, reageerde op de trailer, via The Hollywood Reporter.

"Ik vond het leuk om Matt Smith in die wereld te zien, met die mooie witte pruik. En luister, ik ben net als iedereen erg nieuwsgierig," was de reactie van de acteur die dus uitkijkt naar het nieuwe avontuur in Westeros.

Een compleet andere serie
"Maar het is een heel andere serie. Het is zijn eigen serie. Ik hoop alleen maar dat het goed wordt. Ik hoop dat het succes van Game of Thrones mensen niet in de weg zal staan als ze deze nieuwe serie kijken," zei de acteur.

"Voor ons duurde het even voordat mensen in Game of Thrones kwamen. Ik herinner me dat mensen na het eerste seizoen zeiden: 'het zijn te veel personages, ik weet niet wat er aan de hand is!'," aldus Coster-Waldau. "Ik denk niet dat ze de luxe hebben die wij hadden. Ze moeten beginnen met waar we waren in seizoen vier of vijf, want daarmee zullen ze worden vergeleken. Maar ik hoop echt dat het een enorme hit wordt."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hailee Steinfeld schittert in trailer 'Dickinson' seizoen 3
Series / Trailer

Hailee Steinfeld schittert in trailer 'Dickinson' seizoen 3

Het derde en laatste seizoen voor de succesvolle serie van Apple TV+.

Met de komst van Apple TV+ hebben we een nieuwe leverancier van content. Apple TV+ lijkt vooral in te zetten op series en gelijk met de release van de streamingdienst verscheen het eerste seizoen van Dickinson. Dat was begin november 2019.

In de serie zie je actrice Hailee Steinfeld (Hawkeye) als Emily Dickinson, een aspirant-schrijver. De serie groeide uit tot een succes en het tweede seizoen werd zelfs beter ontvangen. Nu is het bijna tijd voor seizoen drie.

Trailer Dickinson seizoen 3
In de serie van Alena Smith zijn er ook rollen voor onder meer Toby Huss, Adrian Blake Enscoe, Anna Baryshnikov, Ella Hunt en Jane Krakowski en het derde seizoen start op 5 november op Apple TV+. Hieronder de trailer.



Beschaamd door haar eigen ouders en vermeden uit de samenleving, zal Dickinson niet stoppen om te rebelleren tegen haar strikte achtergrond en haar stem laten horen door de magie van poëzie. Vanuit het perspectief van een ontluikende schrijfster, die niet past in haar eigen tijd vanuit haar fantasierijk standpunt, toont het de beperkingen van de maatschappij, het geslacht en het gezin.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft zijn grote successerie ook seizoen 4
Series / Nieuws

Netflix geeft zijn grote successerie ook seizoen 4

Officieel. De serie YOU krijgt na het aanstaande derde seizoen ook een vierde seizoen.

Netflix heeft met de spannende serie YOU een dikke hit te pakken. Morgen verschijnt het derde seizoen online, met weer een mooie reeks nieuwe afleveringen. Nu heeft de streamingdienst gelijk maar onthuld dat er meer afleveringen aankomen.

Via een nieuwe promo heeft Netflix bevestigd dat YOU ook een vierde seizoen krijgt. In de serie is de hoofdrol voor Penn Badgley, die je mogelijk ook kent uit onder meer Gossip Girl en de komediefilm Easy A. In YOU speelt hij de verknipte stalker Joe Goldberg.

Ook seizoen 4 voor YOU
"YOU Season 4 is in the [body] bag," valt er op YouTube te lezen bij onderstaande promo waarin de tekst 4 You wordt omgedraaid naar You 4, een duidelijke hint naar seizoen vier.



In het eerste seizoen van YOU zien we hoe een charmante baas van een boekwinkel geobsedeerd raakt door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How To Train Your Dragon' krijgt opvallende nieuwe serie
Series / Trailer

'How To Train Your Dragon' krijgt opvallende nieuwe serie

Er komt nog een nieuwe serie rond How To Train Your Dragon aan!

De How to Train Your Dragon-franchise is een geliefd onderdeel van de animatiewereld en gaat nu richting een nieuwe era. DreamWorks Animation laat namelijk weten dat we een nieuwe serie kunnen verwachten: Dragons: The Nine Realms.

Die wordt gemaakt voor zowel Hulu als Peacock en komt later dit jaar uit. De serie haalt inspiratie uit de oorspronkelijke How to Train Your Dragon-films, en de games DreamWorks Dragons en DreamWorks Dragons: Rescue Riders. En het meest opvallende? De serie speelt zich af in het heden.

Draken als legenden
Dragons: The Nine Realms speelt zich 1300 jaar na de gebeurtenissen in How to Train Your Dragon af en draken zijn niet meer dan een legende.

Maar als een kilometersdiepe geologische anomalie een diepe scheur in het oppervlak van de Aarde opent, verzamelen wetenschappers van over heel de wereld zich daar om het mysterieuze fenomeen te onderzoeken. Al snel ontdekken hun kinderen de waarheid over draken en waar zij zich verschuild hebben. En moeten ze het geheim bewaren!

De stemmencast wordt aangevoerd door Jeremy Shada, en de serie wordt gemaakt door John Tellegen. Eerder al hoorden we bedenker Dean DeBlois na de release van de laatste film, How to Train Your Dragon: The Hidden World vertellen dat de franchise wel door kon, mits deze zich in een nieuwe era zou afspelen.

Hieronder de trailer voor Dragons: The Nine Realms.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Blacklist' seizoen 9 onthult eerste beelden
Series / Foto's

'The Blacklist' seizoen 9 onthult eerste beelden

De beelden van The Blacklist seizoen 9 laten een heel ander seizoen zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Blacklist gaat een nieuw tijdperk tegemoet. En daarbij hoort een opvallend nieuw seizoen, waarvan we nu de eerste beelden zien.

De serie van NBC springt twee jaar vooruit in de tijd. De levens van de onconventionele gekozen familie van Elizabeth Keen is behoorlijk anders nu zij na het achtste seizoen verdween. Raymond 'Red' Reddington is spoorloos en de FBI-taskforce is uit elkaar gevallen.

The Blacklist
"De dood van Liz heeft een groot effect gehad op onze personages, dat was onvermijdelijk," aldus uitvoerend producent John Eisendrath. "Maar waar ze terecht zijn gekomen is verrassend en uiteenlopend."

Een gezamenlijk doel brengt onze vrienden, de Blacklisters, weer bij elkaar. Maar nu moeten ze opnieuw hun ritme zien te vinden, wat helemaal niet zo gemakkelijk is zonder Liz die als lijm van de operatie diende.

Elk lid dat weer terugkeert staat op een soort kruispunt in zijn of haar leven, "terwijl ze dodelijke vijanden, onvoorstelbare samenzweringen en verrassend verraad ontdekken dat allianties bedreigt en wraak aanmoedigt".

Dat wordt wat als de serie terugkeert! Hieronder kan je de foto's zien. The Blacklist staat op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'La Casa de Papel' onthult spectaculaire eerste beelden van het laatste seizoen
Series / Trailer

'La Casa de Papel' onthult spectaculaire eerste beelden van het laatste seizoen

Het laatste seizoen van de serie La Casa de Papel komt er heel snel aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
"In de afgelopen uren heb ik belangrijke mensen verloren en ik laat niemand anders sterven voor deze overval", verzekert El Professor (ílvaro Morte) in de eerste beelden en teaser voor Volume 2 van Deel 5 van La Casa de Papel.

Tokio (Úrsula Corberó) is dood en de vijand van de bende, gewond maar gevaarlijker dan ooit, bevindt zich nog steeds in de Bank van Spanje.

Eerste beelden
Netflix geeft vandaag de eerste beelden en de teaser van Volume 2 van La casa de papel Deel 5 vrij. De vijf laatste afleveringen die het einde van de overval betekenen zijn vanaf 3 december wereldwijd te zien op Netflix.



In dit vijfde seizoen van La Casa de Papel wordt het verhaal van de serie dan eindelijk afgerond. Dat begon met de overval op de Spaanse Munt, maar escaleerde na een korte tijd waarin de hoofdpersonen dachten een rustig leven in rijkdom te kunnen leiden, tot een dodelijke strijd.

En die strijd komt op 3 december tot een einde. Je kunt La Casa de Papel op Netflix streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' onthult vette poster voor seizoen 2
Series / Posters

'The Witcher' onthult vette poster voor seizoen 2

Het tweede seizoen van The Witcher komt er snel aan voor Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De release van het tweede seizoen van Netflix's The Witcher komt met rasse schreden naderbij. 17 december, als de serie weer door gaat, ligt dichter om de hoek dan je misschien denkt.

Met nog twee maanden tot de release, is de marketing in volle gang. Vandaag deelt Henry Cavill, die weer te zien is als Geralt of Rivia, op zijn Instagram een nieuwe poster waarop we zijn personage zien.

"Voorbestemd om te beschermen"
De nieuwe poster is van Geralt, en geeft weinig weg van het tweede seizoen. Je ziet Geralt in de outfit van het tweede seizoen, die we eerder al voorbij hebben zien komen.

Het ziet ernaar uit dat Geralt zich in Kaer Morhen bevindt, thuis van de School of the Wolf en een belangrijke locatie in het seizoen. Daar wordt Ciri namelijk opgeleid door de Witchers. De tagline: "destined to protect".

Bekijk op instagram


Het tweede seizoen van The Witcher krijgt acht afleveringen en is vanaf 17 december te zien op Netflix. We zien onder meer hoe Geralt met andere Witchers, waaronder zijn leermeester Vesemir, het jonge meisje Ciri probeert op te leiden.

Je kunt de serie The Witcher streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe foto's 'The Last of Us' onthullen Joel
Series / Foto's

Nieuwe foto's 'The Last of Us' onthullen Joel

De opnames van The Last of Us duren nog tot volgende zomer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De opnames van The Last of Us van HBO zijn in volle gang. Er is nu een nieuwe foto online verschenen van acteur en hoofdrolspeler Pedro Pascal.

Pascal is straks te zien als Joel in de PlayStation-verfilming. Het is moeilijk om aan de hand van de foto's die op Twitter verschenen te beoordelen of hij heel erg lijkt op het personage, want de acteur draagt een mondmasker.

The Last of Us
Een anonieme bron vertelt dat de foto's (die je op Twitter kan vinden via de link onderaan dit bericht) van een scène zijn terwijl iemand op Joel en Ellie aan het schieten is. Hoewel je Ellie niet op de foto ziet, schijnt haar kapsel wel volledig te lijken op wat we in de game van Naughty Dog zagen.

De The Last of Us wordt naar het schijnt een behoorlijk getrouwe verfilming van de oorspronkelijke game.

De serie wordt mede gemaakt door Craig Mazin en Neil Druckmann van Naughty Dog. Zij zorgen ervoor dat de tien afleveringen ook voldoende lijken op de game, maar voegen ook materiaal toe dat eerder uit de game gehaald werd om hem te stroomlijnen.

De opnames duren naar verluidt tot in de loop van de zomer van 2022. Wanneer de serie te zien is op HBO weten we nog niet.

Check de foto's op Twitter.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' was intimiderend voor deze hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' was intimiderend voor deze hoofdrolspeler

Het is niet niks om in een Star Wars-serie te spelen volgens een van de acteurs.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds het tweede seizoen van The Mandalorian te zien was op Disney+, is er geen live-action Star Wars-serie meer geweest op de streamingdienst.

Gelukkig heeft Lucasfilm heel wat nieuws in de maak voor de komende paar jaren. Een van de hoogst geanticipeerde projecten is een serie rond het geliefde personage Obi-Wan Kenobi. Ewan McGregor keert terug als de geliefde Jedi en wordt vergezeld door wat andere bekende acteurs, waaronder Kumail Nanjiani. En die vertelt over zijn ervaringen.

Opvallend werk
Tijdens een interview met Rolling Stone vertelde de acteur dat het heel vreemd voelde om een rol in de Star Wars-serie te spelen.

"Ik realiseerde mij dat ik sprak met Obi-Wan Kenobi. En dat mijn personage zich door hem geïntimideerd zou moeten voelen. Ik voelde mij dat ook. Ik bedoel, je weet dat het fucking Obi-Wan is, dus wat doe je dan?"

Verder vertelde hij dat de serie gebruik maakte van The Volume, waardoor sets levensecht zijn en dat met een stel schermen. "Het eerste materiaal dat we opnamen, was Star Wars buiten de ramen, met aliens die rondliepen en ruimteschepen overal rond vlogen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende terugkeer in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Opvallende terugkeer in 'The Mandalorian' seizoen 3

Greef Karga keert terug in de serie The Mandalorian en dat is mooi nieuws.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Mandalorian bleek snel een wereldwijd fenomeen en hielp streamingdienst Disney+ echt op de kaart te zetten.

We kennen de serie vooral om zijn grote ensemble. Een van de hoofdrolspelers was Greef Karga, gespeeld door acteur Carl Weathers. Hij bevestigt nu dat de serie bezig is met de opnames van zijn aankomende derde seizoen. En dat hij terug is als acteur en als regisseur.

The Mandalorian seizoen 3
Weathers plaatste op Twitter een bericht waarin we lezen dat de opnames van seizoen 3 voor hem op woensdag beginnen. En dat "Greef Karga terug keert op Disney+."

Dat hij weer terug is, is goed nieuws. "Carl had helemaal niet in de hele serie moeten zitten. Carl zat in aflevering 1 en werd er na aflevering 3 uitgeschreven," aldus bedenker Jon Favreau van de serie.

"Dat was het. Het was de bedoeling dat hij volledig in kostuum zou gaan en een ander ras zou spelen. Maar we besloten het uiteindelijk anders te doen. Het was alsof we hem een gunst verleenden. Ik zei: 'okay, doe eens iets hiervan', en dat deed hij."

Seizoen 3 van The Mandalorian brengt onder meer Pedro Pascal terug als Din Djarin, evenals Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze en Giancarlo Esposito als Moff Gideon.



De eerste twee seizoenen van The Mandalorian zijn op Disney+ te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ridley Scott tempert de verwachtingen voor de 'Alien'-serie
Series / Nieuws

Ridley Scott tempert de verwachtingen voor de 'Alien'-serie

Alien krijgt een serie en wat Ridley Scott betreft wordt dat niet zo goed als de eerste film.

Ridley Scott denkt niet dat de aankomende Alien-serie op FX zo goed zal worden als de eerste film in de franchise die uitkwam. Daarmee zegt hij toch iets vrij opvallends over zijn nieuwe project.

We kennen Ridley Scott als de man die de Alien-franchise hielp lanceren toen in 1979 de eerste film uitkwam. Daarin zagen we Ellen Ripley en de crew van het schip de Nostromo een alien tegenkomen: de dodelijke Xenomorph. De film leidde tot drie vervolgen: Aliens (1986), Alien 3 (1992) en Alien Resurrection (1997).

Niet tippen aan het origineel
Geen van die films kon tippen aan het origineel, al kwam Aliens er wel dicht bij in de buurt. Sinds de jaren negentig bewoog de franchise weg van Ripley, en kwam Scott met twee prequels.

En nu werkt Noah Hawley samen met Scott aan een FX-serie die zich op Aarde af zal spelen. Plotdetails zijn er verder niet en we weten niet wie de hoofdrollen gaan spelen.

Desalniettemin is het opvallend dat Ridley Scott nu ineens zegt dat de nieuwe serie wat hem betreft "nooit zo goed kan zijn als de eerste". Het is een vrij opvallende opmerking, maar echt gek is het eigenlijk niet als je je realiseert dat Scott de franchise hielp lanceren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bear McCreary over Apple's 'Foundation'
Series / Nieuws

Bear McCreary over Apple's 'Foundation'

De serie Foundation is een grote hit bij Apple en krijgt een tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Componist Bear McCreary is een van de meest bekende componisten die op dit moment werkzaam zijn in de filmindustrie. Hij werkte onder meer aan Battlestar Galactica, The Walking Dead en nu ook aan Foundation van Apple TV+.

Tijdens een interview met de site ComicBook.com ging McCreary in op het maken van de soundtrack van Foundation en hoe hij komt tot de keuzes die hij maakte.

Nieuwe soundtrack maken
"Voor mijn gevoel kwam ik echt op met Battlestar Galactica. Dus de afgelopen vijftien jaar heb ik zoveel mogelijk mijn best gedaan om ook andere dingen te maken dan grootschalige ruimteseries," aldus McCreary.

"Een van de dingen waar ik zo trots op ben, is dat ik niet weet waar mensen mij voor kennen. Ga ik bijvoorbeeld naar gamers, dan kennen ze mij van God of War. Kom ik bij horrorfans, kennen ze mij van The Walking Dead. En voor sci-fi geldt dat ze mij kennen van Battlestar, maar ook het opvallende 10 Cloverfield Lane. En Outlander is een historisch epos, wat ook geldt voor Black Sails."

Later koos hij voor de serie Foundation. "Het voelde als het eerste grote project dat een ruimte-epos is sinds ik aan Battlestar werkte. Ik zou zeggen dat het als Star Wars is. In elk geval is het een meer gevestigd en episch verhaal dan zelfs Battlestar was."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom eindigt 'Peaky Blinders' niet met een nieuw seizoen?
Series / Nieuws

Waarom eindigt 'Peaky Blinders' niet met een nieuw seizoen?

De serie Peaky Blinders komt gek genoeg niet tot een einde met het geplande laatste seizoen. Waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Peaky Blinders moet na seizoen 6 tot een einde komen in 2023. Dat zal dan gebeuren met een film, nieuws dat aangekondigd werd door bedenker Steven Knight.

Oorspronkelijk leek het idee te zijn om Peaky Blinders af te ronden met een zevende seizoen voor de serie. Maar dat seizoen komt er niet. Waarom is dat eigenlijk zo?

Geen zevende seizoen
De vijf seizoenen die we tot nu toe zagen speelden zich af in de jaren 1919 tot en met 1929. Peaky werkt nu richting de Tweede Wereldoorlog, met de opkomst van Sir Oswald Mosley en fascisme in het Verenigd Koninkrijk. De bedoeling van Knight was om de serie een zevende seizoen te geven.

De coronapandemie zorgde voor problemen, waardoor de serie geen zevende seizoen meer kon krijgen. In plaats daarvan maakt Knight nu een film, zodat de serie prima tot een einde kan komen.

Saillant detail is dat het altijd al de bedoeling van Knight was om Peaky Blinders tot een einde te brengen met een film, zelfs als er een zevende seizoen zou komen.

Overigens is al bekend dat Peaky Blinders als serie wel eindigt, maar de franchise niet. Er moeten meerdere spin-off series komen. Je kunt Peaky Blinders streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.