Bear McCreary over Apple's 'Foundation'

Bear McCreary over Apple's 'Foundation'

De serie Foundation is een grote hit bij Apple en krijgt een tweede seizoen.

Jim Pedd, 14 oktober 2021 om 06:43

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Componist Bear McCreary is een van de meest bekende componisten die op dit moment werkzaam zijn in de filmindustrie. Hij werkte onder meer aan Battlestar Galactica, The Walking Dead en nu ook aan Foundation van Apple TV+.
Tijdens een interview met de site ComicBook.com ging McCreary in op het maken van de soundtrack van Foundation en hoe hij komt tot de keuzes die hij maakte.

Nieuwe soundtrack maken
"Voor mijn gevoel kwam ik echt op met Battlestar Galactica. Dus de afgelopen vijftien jaar heb ik zoveel mogelijk mijn best gedaan om ook andere dingen te maken dan grootschalige ruimteseries," aldus McCreary.

"Een van de dingen waar ik zo trots op ben, is dat ik niet weet waar mensen mij voor kennen. Ga ik bijvoorbeeld naar gamers, dan kennen ze mij van God of War. Kom ik bij horrorfans, kennen ze mij van The Walking Dead. En voor sci-fi geldt dat ze mij kennen van Battlestar, maar ook het opvallende 10 Cloverfield Lane. En Outlander is een historisch epos, wat ook geldt voor Black Sails."

Later koos hij voor de serie Foundation. "Het voelde als het eerste grote project dat een ruimte-epos is sinds ik aan Battlestar werkte. Ik zou zeggen dat het als Star Wars is. In elk geval is het een meer gevestigd en episch verhaal dan zelfs Battlestar was."
Bron: ComicBook

Lees meer over: Foundation, Apple, Apple TV Plus, Bear McCreary

Populair nieuws