search
Tv-serie op Dvd: Mr Selfridge (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Mr Selfridge (seizoen 2)

Jeremy Piven speelt opnieuw een uitgesproken personage, dit keer in een Brits drama.

Bedenkers: Andrew Davies | Cast: Jeremy Piven (Harry Selfridge), Frances O'Connor (Rose Selfridge), Aisling Loftus (Agnes Towler), Zoe Tapper (Ellen Love), Tom Goodman-Hill (Roger Grove), Amanda Abbington (Josie Mardle), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: ITV | NCRV (NPO 2)

Jeremy Piven weet al heel wat jaren flink wat charismatische personages te vertolken. Denk maar eens aan Buddy Israel uit de film Smokin' Aces (2006) en uiteraard Ari Gold uit HBO's komedieserie Entourage. Onlangs dook hij ook op in het Britse tv-drama Mr Selfridge, gebaseerd op het boek 'Shopping, Seduction & Mr Selfridge' van schrijfster Lindy Woodhead. Ook nu speelt Piven weer een personage vol karakter.

Het eerste seizoen (RT = 60%) verscheen in 2013 op de zender ITV en is ook uitgezonden in Nederland door de NCRV. De kijkcijfers zijn indrukwekkend te noemen. De eerste aflevering trok maar liefst 9,4 Britse kijkers. Begin 2014 werd het tweede seizoen (RT = 67%) uitgezonden. Ondanks dat de kijkcijfers uiteindelijk terug zijn gelopen naar ruim vijf miljoen kijkers, begin binnenkort het derde seizoen van Mr Selfridge (IMDb = 7,7).

Seizoen 2
De Amerikaanse Harry Gordon Selfridge richt in 1909 de 'department store' Selfridges op. Het warenhuis wordt in korte tijd wereldberoemd door zijn nieuwe manier waarop de klant wordt behandeld. Het tweede seizoen speelt zich af in 1914 en het warenhuis is inmiddels vijf jaar oud. Selfridge is trots op het succes van zijn winkel, maar er is geen tijd om op zijn lauweren te rusten. Met geruchten over een ophanden zijnde oorlog in Europa bereidt hij zijn werknemers voor op zware tijden. De winkel, en het personeel, zal ook offers moeten maken.



Blu-Ray: Mr Selfridge - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 10 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Behind Mr. Selfridge | Verwijderde scenes | EAN: 5053083004910 | Release: december 2014 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Mr Selfridge zitten verpakt in standaard zwarte Amaray Dvd keepcase. Om de keepcase zit een stevige sleeve. Over de afzonderlijke tien afleveringen en de extra's worden geen extra details meegegeven, ook niet over de locatie op de drie schijven. Uiteindelijk blijkt dat op de eerste en tweede schijf vier afleveringen staan en op de derde schijf staan de laatste twee episodes en de extra's.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is netjes. Het is duidelijk te zien dat er de nodige aandacht is besteed aan deze fraai ogende tv-serie. De geheel is mooi gefilmd, met fraaie kleursettings wat een goede sfeer meegeeft. In standaard definition pakt het netjes uit. De scherpte is ruimschoots voldoende met een lichte laag - niet storende - grain. Het beeld oogt op momenten wel wat soap-achtig en een kleurfilter was niet overbodig geweest om de tijdsgeest iets aan te dikken. De geluidstrack is stereo en dit is helemaal niet erg bij deze serie die vooral inzet op dialoog.

Zelfs een paar extra's
Naast een reeks verwijderde scènes van tien minuten is ook de extra Behind the Scènes aan te zetten. Alle belangrijke cast en crew-leden komen aan het woord. Het is vooral grappig dat ze dan spreken zonder het voor Mr Selfridge aangemeten accent. Deze wat standaard featurette wordt aangevuld met beelden uit de serie. Beelden van achter de achter de camera zijn dus niet te zien.

Derde seizoen
Het derde seizoen is vanaf april 2014 opgenomen en de uitzending start op 25 januari op ITV. De serie gaat verder in 1919. Nog steeds is zijn warenhuis een groot succes, maar Harry Selfridge persoonlijke leven begint flink te veranderen. Hieronder de trailer:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen