'House of the Dragon' verandert dit aan 'Game of Thrones'

House of the Dragon verandert Game of Thrones-ding

De Iron Throne ziet er heel anders uit in House of the Dragon.

Jim Pedd, 19 oktober 2021 om 09:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

HBO-serie House of the Dragon verandert de look van de Iron Throne. Een zin in het tweede seizoen van Game of Thrones kan uitleggen waarom de twee zo erg verschillen.
House of the Dragon duikt tweehonderd jaar terug in de tijd en laat zien hoe de burgeroorlog bij de familie Targaryen van start gegaan is en hoe de familie grotendeels ten onder ging aan hebzucht en machtswellust.

House of the Dragon-troon
In de oorspronkelijke serie had de Iron Throne gemaakt moeten zijn van 1.000 zwaarden van de vijanden van Aegon the Conquerer, maar Littlefinger merkt in seizoen 3 op dat er nog geen 200 in de metalen stoel zitten.

House of the Dragon verandert de boel voegt tientallen zwaarden toe rond het geheel, waarmee de grote stoel van macht van Westeros wat meer lijkt op hoe hij eruit ziet in de boeken van George R.R. martin.

Geinig is dat we in het tweede seizoen via Joffrey leren dat elke koning de troonzaal weer flink verandert. De Great Hall wordt door Joffrey meer gemaakt als een plek voor een veroveraar, niet een troonzaal voor mensen die vreedzaam willen zijn. En dus voegde hij weer meer zwaarden toe.

Terwijl zijn voorganger, King Robert, uiteindelijk besloot de drakenschedels weg te halen, evenals de zwaarden. Kortom: elke koning zo z'n eigen ding!
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO, Iron Throne, George RR Martin

Populair nieuws