Advies: laat kinderen 'Squid Game' NIET kijken!

Advies: laat kinderen 'Squid Game' NIET kijken!

In Engeland wordt er een beroep op ouders gedaan om de serie vooral niet door kinderen te laten kijken.

Bram de Groot, 20 oktober 2021 om 12:10

Het klinkt eigenlijk zo logisch: De Netflix-serie Squid Game is niet voor kinderen. En het is ook niet dat Netflix er niet voor waarschuwt. De serie heeft namelijk een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder (al ging dat even mis met een tijdelijke vermelding van 12 jaar).
Nu blijkt dat er in Zuid-Engeland een organisatie ouders oproept om kinderen de serie niet te laten kijken. En dat is ergens ook nodig. Volgens The Guardian hebben zich situaties voorgedaan waarin kinderen de spellen uit de stevige serie nadoen, zelfs door een zesjarig kind.

Squid Game: Leeftijdsclassificatie van 15
De Central Bedfordshire heeft een email uitgestuurd waarin ouders wordt gevraagd "waakzaam te zijn nadat er berichten verschenen dat kinderen en jongeren games en geweld kopiƫren uit de nieuwe Netflix-serie Squid Game, die [in Engeland] een leeftijdsclassificatie van 15 heeft gekregen."

En ja... Ouders... Als jullie dit lezen, let inderdaad op wat kinderen op onder meer Netflix kijken, ook op hun tablet of mobiel. De toegang tot expliciete content is in vele gevallen onbeperkt.


In Squid Game accepteren honderden berooide mensen een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven.Bron: The Guardian

Lees meer over: Squid Game, Netflix, Hwang Dong hyuk

Populair nieuws