Data-acteur terug in 'Star Trek: Picard' als ander personage

'Star Trek: Picard' komt met dit nieuwe personage

Brent Spiner hint naar zijn nieuwe personage in het tweede seizoen van de Star Trek-serie.

Bram de Groot, 21 oktober 2021 om 11:38

Acteur Brent Spiner was ooit in Star Trek: The Next Generation als het personage Data. De acteur keerde al als het personage terug in Star Trek: Picard, maar in seizoen 2 zal hij niet Data spelen. Hij stapt in de huid van een nieuw personage.
In gesprek met Inverse ging de acteur in op zijn rol in het twee de seizoen van Star Trek: Picard. Deze serie startte begin 2020 en keert in februari 2022 terug op Paramount+.

"Ik kan je vertellen dat ik geen Data ben," zei Spiner tegen Inverse. "Ik weet dat ze niet veel hebben onthuld over wie ik speel in de show. Ik kan je vertellen dat ik lid ben van de Soong-familie. En dat ik niet een personage speel dat ik eerder heb gespeeld."

Al afscheid genomen van Data
Dat Spiner niet te zien is als Data is logisch. Van dit personage werd afscheid genomen in de laatste aflevering van seizoen één. In Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Enterprise was de acteur al te zien als andere leden van de Soong-familie. Noonien Soong is de maker van Data.

In Star Trek: Picard keert Patrick Stewart uiteraard terug als Jean-Luc Picard en het eerste seizoen kun je kijken op Prime Video van Amazon.
Bron: Inverse

Lees meer over: Star Trek, Picard, Patrick Stewart, The Next Generation, Star Trek Discovery, John de Lancie

Populair nieuws