Na 40 jaar verschijnt 'Part 2' van 'History of the World'

Na 40 jaar 'Part 2' van 'History of the World'

Mel Brooks schrijft en produceert het langverwachte History of the World, Part 2 voor Hulu.

Bram de Groot, 21 oktober 2021 om 12:23

Veertig jaar nadat Mel Brooks History of the World, Part I in de bioscoop verscheen, heeft de Brooks eindelijk besloten om History of the World, Part II te maken. Terwijl het origineel een speelfilm was, zal het vervolg een tv-serie zijn.
Het is nog onbekend of Brooks ook terugkeert voor de camera. In het origineel uit 1981, waarvan de toevoeging Part 1 oorspronkelijk slechts een grap was, speelde Brooks de personages Mozes, Comicus, Torquemada, Jacques en Koning Lodewijk XVI. Dom DeLuise was Keizer Ceasar en Orson Welles was de verteller.

Variety meldt dat Nick Kroll, Wanda Sykes, Ike Barinholtz, David Stassen en Kevin Salter de serie samen met Brooks zullen produceren. Er zijn nog geen officiƫle plotdetails.

History of the World start in 2022
De productie zal begin 2022 aanvangen, waarschijnlijk om eind 2022/begin 2023 te verschijnen. Het is nog onbekend wie de regie op zich neemt.


In de muzikale komedie History of the World, Part I zie je het verhaal van de evolutie van de mens en zijn verdere geschiedenis. Van de geheimen van de Romeinse keizers tot het laatste avondmaal van Jezus.

Bron: Variety

Lees meer over: History of the World Part I, History of the World Part 2, Mel Brooks, Orson Welles, Dom DeLuise

Populair nieuws