Netflix krijgt forse kritiek van Elliot Page

Netflix krijgt forse kritiek van Elliot Page

Ook Elliot Page steunt medewerkers van Netflix die opstappen door Dave Chappelle.

Jim Pedd, 23 oktober 2021 om 10:41

Elliot Page, ster van The Umbrella Academy, spreekt zijn steun uit voor de Netflix-medewerkers die een walkout gedaan hebben om te protesteren tegen The Closer van Dave Chappelle.
Chappelle maakte in The Closer enkele ongepaste opmerkingen over de LHBTIQA+-gemeenschap. Daar kwam veel commentaar op, niet alleen van de gemeenschap, maar ook van personeel van Netflix. Tegelijk verdedigde CEO Ted Sarandos Chappelle en de special en vond hij dat die geen kwaad kon.

Heel duidelijk steunen
Afgelopen woensdag organiseerden medewerkers van Netflix een walkout in protest op Chappelle en z'n special. Daarnaast zijn er mensen die eisen stellen over de organisatie en willen dat er meer inclusiviteit binnen Netflix is.

In een recente Tweet spreekt Elliot Page, die de rol van Vanya Hargreeves speelt in de Netflix-serie The Umbrella Academy zijn steun voor de medewerkers uit.

Page roept op tot een inclusievere werkplek op Netflix en stelt dat het belangrijk is dat de streamingdienst meet verhalen rond transseksuele, non-binaire en BIPOC-mensen vertelt. Hieronder het bericht van Page:


Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dave Chappele, Netflix, Elliot Page

Populair nieuws