search

Ons nieuws van zaterdag 23 oktober 2021

Iconisch Star Wars-personage ook in 'The Mandalorian'-spinoff 'Ahsoka'
Series / Nieuws

Iconisch Star Wars-personage ook in 'The Mandalorian'-spinoff 'Ahsoka'

Hayden Christensen keert terug als Anakin Skywalker / Darth Vader in de spin-offserie.

We weten al dat Hayden Christensen zal terugkeren als Anakain Skywalker / Darth Vader voor de aankomende Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi. Maar er komt meer met de acteur. Het blijkt namelijk dat hij ook te zien zal zijn in een andere serie op Disney+.

De legendarische Dark Lord of the Sith zal volgens The Hollywood Reporter namelijk een rol gaan spelen in de spin-off Ahsoka, een serie die voortkomt uit The Mandalorian waarvan al twee seizoenen verschenen.

Hayden Christensen in Ahsoka
De serie richt zich op het personage Ahsoka Tano van Rosario Dawson en de spin-off speelt zich af na de gebeurtenissen in de film Return of the Jedi. Op dat moment is Vader al dood en nu wordt er verwacht dat we Christensen zien als Force-Ghost, of eventueel in flashbackscenes.

De personages Ahsoka en Anakin hebben in de animatieseries een grote geschiedenis, namelijk in Clone Wars én in Star Wars Rebels.

De Obi-Wan Kenobi verschijnt naar verwachting in 2022 en het lijkt erop dat Ahsoka pas in 2023 komt. De opnames moeten nog starten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 'Walker' seizoen 2 met de Texas Ranger
Series / Trailer

Trailer voor 'Walker' seizoen 2 met de Texas Ranger

Jared Padalecki (Supernatural) is Cordell Walker in de serie Walker. Check de trailer voor het tweede seizoen.

Begin dit jaar verscheen het eerste seizoen van de serie Walker een nieuwe versie van de serie Walker, Texas Ranger waarin Chuck Norris de rol van Walker speelde. Nu komt seizoen twee eraan, check hieronder de trailer.

Het eerste seizoen verscheen op 21 januari 2021 met achttien afleveringen. Het eerste seizoen werd zeer netjes bekeken. Van de 2,5 miljoen kijkers van de debuutaflevering van de eerste afleveringen waren er aan het einde ruim een miljoen over.

Trailer voor seizoen twee van Walker
Andere rollen zijn voor Lindsey Morgan als Walker partner Micki Ramirez, Molly Hagan als moeder Abeline Walker, Keegan Allen als broer Liam Walker, Violet Brinson als dochter Stella Walker en Kale Culley als zoon August Walker. Op 28 oktober keert Walker terug op de Amerikaanse serie The CW.



In Walker is Cordell Walker een weduwnaar en vader van twee kinderen met zijn eigen morele code. Hij keert terug naar Austin na twee jaar undercover te zijn geweest, alleen om te ontdekken dat er thuis een veel grotere taak ligt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave serie 'Locke & Key' seizoen 2 op Netflix!
Series / Nieuws

Gave serie 'Locke & Key' seizoen 2 op Netflix!

Check de recap van seizoen een van de fantasy-horrorserie Locke & Key van Netflix.

Gisteren ging op Netflix het tweede seizoen van de serie Locke & Key in première. De Amerikaanse fantasy-horrorserie van de streamingdienst is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks uit 2008-2013 van schrijver Joe Hill en tekenaar Gabriel Rodriguez.

In de serie zien we drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten - en geheimen - leiden. In seizoen twee gaat het verhaal weer verder!

Recap van seizoen één
In de serie zien we rollen van onder meer Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Laysla De Oliveira, Petrice Jones en Griffin Gluck en het tweede seizoen bestaat uit opnieuw tien afleveringen.

Hieronder zie je de video Locke and Key Season 1 Recap van de serie, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van wat er tijdens seizoen een gebeurde. Kijk seizoen twee nu op Netflix!




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' brandde een compleet dorp af
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' brandde een compleet dorp af

De serie The Wheel of Time ging heerlijk ver om ergens te komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Wheel of Time staat voor een loodzware uitdaging. Prime Video maakt 'm en is van plan er een grote franchise omheen te bouwen. En dat betekent dat de streamingdienst bereid is om diep in de buidel te tasten.

The Wheel of Time is gebaseerd op de boeken van Robert Jordan en krijgt ten minste twee seizoenen van Prime Video. In november begint de show met uitzenden en nu horen we van showrunner Rafe Judkins dat de serie echt heel episch en grootschalig moet worden.

The Wheel of Time
Rafe Judkins vertelde dat hij het advies van Game of Thrones-showrunner David Benioff en D.B. Weiss kreeg om "gewoon te doen wat je gaat doen".

Amazon was bereid om heel ver te gaan als het op de serie aankomt. Judkins onthulde een gesprek dat hij met Amazon Studios voerde: "Ik zei: ik bouw Two Rivers, en daarna gaan we het aan het einde van de eerste aflevering afbranden. En zij zeiden: 'Geweldig. En dan?'"

The Wheel of Time begint in het dorpje Two Rivers, waar een tovenares een stel jongeren ontmoet, van wie zij vermoedt dat een van hen de Dragon Reborn - de redder of vernietiger van de wereld zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze opvallende 3 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze opvallende 3 series nieuw toe

Het was wel een toffe week met een opvallende nieuwe serie op Disney+.

Elke zaterdag zetten we alle nieuwe toevoegingen aan Disney+ voor je op een rij. Dat doen we vandaag natuurlijk ook.

Er zijn drie toffe nieuwe series toegevoegd aan het aanbod van Disney+:

Apocalypse: War of the Worlds: De Koude Oorlog, die aanving in 1945 en duurde tot 1991, is een geschiedenis die bepaald werd door de confrontatie van twee werelden en twee systemen. Het kapitalistische Westen, gedomineerd door de machtige Verenigde Staten, neemt het op tegen het communistische Oosten, het Sovjetrijk. Beide partijen bezitten het ultieme wapen: de atoombom. Geen van beide partijen kan die echter gebruiken, omdat het gevaar van een nucleaire apocalyps te groot is. Deze balans van angst zorgt paradoxaal genoeg voor een halve eeuw vrede en welvaart in het Westen; elders in de wereld weerklinkt echter wapengekletter.

Pagan Peak: Wanneer een gruwelijk geënsceneerd lichaam wordt gevonden op een bergpas in de Alpen, dichtbij de Duits- Oostenrijkse grens, worden twee rechercheurs gestuurd voor onderzoek. Voor de Duitse detective Ellie is dit de eerste echte uitdaging van haar carrière; haar Oostenrijkse tegenhanger Gedeon lijkt echter alle ambities in zijn werk te hebben verloren. Al snel ontdekken ze meer plaats delicten met symbolisch geposeerde slachtoffers, die doen denken aan heidense rituelen.

Studio Tarara: 1993. Achter de schermen van VTM verliezen de acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara zich in een spiraal van zelfdestructie. Ricky is verslaafd aan drank en drugs, Sandra aan seks en Jean is een machtsgeile pervert. Er is hoop wanneer zowel Ricky als Sandra de liefde vinden, maar een onverwachte zelfmoord sleurt de hele studio mee in een onderzoek.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' verbreekt een belangrijke Netflix-regel
Series / Nieuws

'Squid Game' verbreekt een belangrijke Netflix-regel

De serie Squid Game is de populairste ooit op Netflix en breekt een regel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Netflix-serie Squid Game overtrof de verwachtingen die men had. Binnen de eerste 28 dagen na de release van de serie keken bijna 150 miljoen huishoudens naar de show. En dat niet alleen, de serie leverde Netflix een kleine 900 miljoen dollar aan toegevoegde waarde op.

Maar goed, de serie valt niet alleen op vanwege de immense populariteit. Er is nog iets aan de hand. Squid Game verbreekt namelijk een van de regels van Netflix.

Twee minuten
Netflix registreert een 'view' pas als iemand op zijn minst twee minuten gekeken heeft. Dat betekent dat de eerste twee minuten van een film of een serie het belangrijkste deel van de kijkervaring zijn.

De serie Squid Game begint met een lange uitleg van het Koreaanse kinderspel uit de titel. We zien een zwart-wit scène waarin en groepje kinderen het spelletje speelt. Tegelijk worden de spelregels uitgelegd voor volwassenen.

Het is een vrij tam en ergens zelfs taai begin dat indruist tegen het idee dat Netflix binnen twee minuten mensen aangehaakt moet zien te krijgen. Squid Game lijkt tegelijk een goede reden te hebben om die ongeschreven regel te verbreken.

Immers zijn het uitgangspunt en de thematiek van Squid Game geworteld in de Zuid-Koreaanse cultuur. En dus moet de setting opgebouwd worden.

Squid Game staat op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde kritiek op voormalig 'Batwoman'-actrice Ruby Rose: ze was een dictator
Series / Nieuws

Keiharde kritiek op voormalig 'Batwoman'-actrice Ruby Rose: ze was een dictator

Batwoman-actrice Ruby Rose zou echt een dictator zijn geweest op de set?

Er is deze week heel wat gaande onder DC-fans. Ruby Rose stelde dat ze vanwege een onveilige werkomgeving opstapte bij de serie Batwoman. Warner Bros. Television sloeg al terug en nu reageert ook een van de castleden.

Warner Bros. Television stelde al dat de actrice het helemaal fout heeft met haar opmerkingen en dat ze juist ontslagen werd bij de serie omdat diverse cast- en crewleden klachten over haar hadden ingediend bij de studio. Een voormalig productieassistent deelt nu haar ervaringen met Rose.

Batwoman-kritiek
Alexander J. Baxter, die nu de CEO van Constellate Films is, noemde Rose een dictator, die haar assistenten emotioneel en fysiek uitgeput had.

"De crew was geweldig, werkte hard en was toegewijd aan de talloze nachtelijke opnames. Het klonk als een geweldige ervaring. Maar toen verscheen Ruby Rose."

"Zij begon haar eerste dag zonder een van de crewleden, behalve mensen die hooggeplaatst waren, te erkennen." En dat werd alleen maar erger. De actrice leerde volgens Baxter haar teksten niet, schreeuwde tegen mensen en behandelde iedereen als afval.

In hoeverre het klopt is natuurlijk de vraag, maar de kritiek op Rose is niet mals. Zelf heeft ze nog niet gereageerd.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-gevecht in seizoen 3 wordt echt gestoord
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-gevecht in seizoen 3 wordt echt gestoord

Als we dit zo horen komt er bizarre actie in het derde seizoen van The Mandalorian.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat de serie The Mandalorian groter dan ooit is in zijn derde seizoen. Niet dat de eerste twee geen buitengewone actie hadden, maar toch.

De opnames van The Mandalorian seizoen 3 zijn in volle gang en de zeer betrouwbare site Making Star Wars heeft een omschrijving van een gigantische aflevering die voorbereid wordt. Disney+ zoekt naar acteurs en cosplayers voor 75 verschillende harnassen: Mandalorian-harnassen om precies te zijn.

75 unieke harnassen
The Mandalorian zou een grote actiescène hebben waarin maar liefst 75 unieke harnassen te zien zijn. Allemaal zijn het varianten op het klassieke Mandalorian-harnas, en we krijgen hiermee de grootste horde Mandalorians in live-action te zien.

Making Star Wars stelt dat de legende van Din Djarin steeds groter wordt in het sterrenstelsel. Mandalorians begint dat op te vallen en ergens in het seizoen zou Din een oproep voor hulp plaatse, die beantwoord wordt door talloze Mandalorian-krijgers.

Wellicht dat het de strijd om de troon van de planeet Mandalore zal zijn, of iets dat daarop lijkt. De serie duikt dus dieper dan ooit in de mythologie van de Mandalorians!

De eerste twee seizoenen van The Mandalorian staan op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'Supergirl' onthult z'n verhaal
Series / Nieuws

Finale 'Supergirl' onthult z'n verhaal

De laatste aflevering van Supergirl wordt extra lang en behoorlijk tof.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW heeft de synopsis vrijgegeven voor de afleveringen The Gauntlet en Kara. Dat zijn de laatste twee afleveringen van de serie Supergirl.

De twee afleveringen worden back-to-back uitgezonden door The CW. Dat gebeurt op 9 november en dan is de serie helemaal klaar. Duidelijk is dat er een groot gevecht aan zit te komen tegen Lex Luthor en tegen Nyxly, evenals het huwelijk van Alex Danvers en Kelly Olsen.

De synopsissen
De synopsissen luiden als volgt:

The Last Gauntlet: In de po een na laatste aflevering, moeten Supergirl en de superfriends drastische actie ondernemen nadat een geliefde ontvoerd wordt door Nyxly en Lex. Een onverwachte bondgenoot helpt het team.

Kara: In de epische seriefinale wordt Supergirl vergezeld door een aantal bekende gezichten uit het verleden om haar te helpen Lex en Nyxly voorgoed te stoppen. Ondertussen bereiden Alex en Kelly zich voor op hun huwelijk.

De serie Supergirl is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix krijgt forse kritiek van Elliot Page
Series / Nieuws

Netflix krijgt forse kritiek van Elliot Page

Ook Elliot Page steunt medewerkers van Netflix die opstappen door Dave Chappelle.

Elliot Page, ster van The Umbrella Academy, spreekt zijn steun uit voor de Netflix-medewerkers die een walkout gedaan hebben om te protesteren tegen The Closer van Dave Chappelle.

Chappelle maakte in The Closer enkele ongepaste opmerkingen over de LHBTIQA+-gemeenschap. Daar kwam veel commentaar op, niet alleen van de gemeenschap, maar ook van personeel van Netflix. Tegelijk verdedigde CEO Ted Sarandos Chappelle en de special en vond hij dat die geen kwaad kon.

Heel duidelijk steunen
Afgelopen woensdag organiseerden medewerkers van Netflix een walkout in protest op Chappelle en z'n special. Daarnaast zijn er mensen die eisen stellen over de organisatie en willen dat er meer inclusiviteit binnen Netflix is.

In een recente Tweet spreekt Elliot Page, die de rol van Vanya Hargreeves speelt in de Netflix-serie The Umbrella Academy zijn steun voor de medewerkers uit.

Page roept op tot een inclusievere werkplek op Netflix en stelt dat het belangrijk is dat de streamingdienst meet verhalen rond transseksuele, non-binaire en BIPOC-mensen vertelt. Hieronder het bericht van Page:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' heeft iets spannends geheim gehouden
Series / Nieuws

'Doctor Who' heeft iets spannends geheim gehouden

De serie Doctor Who heeft nog een paar leuke cameo's in zijn 13de seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het dertiende seizoen van Doctor Who heet Flux en krijgt slechts zes afleveringen. Showrunner Chris Chibnall laat weten dat het nieuwe seizoen een aantal gaststerren heeft die nog niet aangekondigd zijn.

Doctor Who: Flux heeft weer een hoofdrol voor Jodie Whittaker als de dertiende Doctor. Ze neemt na dit seizoen (en nog eens drie specials) afscheid van de serie, wat ze samen met Chibnall zal doen. Daarna neemt niemand minder dan Russell T. Davies het over.

Doctor Who-verrassingen
Chibnall en de BBC kondigden recent een hele rits gaststerren aan voor Doctor Who: Flux.Zo zien we Steve Oram, Rochenda Sandall en Sam Spruell voorbij komen. En er zitten nog eens vijf andere gaststerren in de serie.

Maar tegenover de RadioTimes vertelt Chibnall dat het daar uiteindelijk niet bij blijft. Er zijn meer gaststerren dan er in een enkele aflevering passen volgens Chibnall:

"Het zijn een paar fantastische acteurs Je krijgt meer van hen te zien dan je normaal zou zien in een aflevering. Sommige mensen willen tegelijk misschien niet blijven. Ik weet zeker dat ik wat mensen vergeten ben. Nou ja, ik weet dat ik bewust wat mensen achterwege laat. En ik weet ook dat ik er een paar vergeet."

Doctor Who is op Prime Video te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession' gaat minder lang door dan je zou willen
Series / Nieuws

'Succession' gaat minder lang door dan je zou willen

De ijzersterke serie Succession gaat volgens Brian Cox al richting het eindspel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Succession-acteur Brian Cox denkt dat de serie van HBO helemaal niet meer zo lang door zal gaan. De serie is bedacht door Jesse Armstrong en debuteerde in juni 2018 op HBO.

De dramaserie ging afgelopen 17 oktober eindelijk verder met een nieuw seizoen. Centraal staat de strijd tussen de kinderen van Logan Roy, een miljardair die tussen z'n hebberige kinderen moet kiezen wie zijn opvolger wordt voor het familiebedrijf Waystar RoyCo.

Succession-seizoenen
Tijdens een interview met het Britse GQ vertelde Cox dat seizoen 4 of 5 waarschijnlijk het laatste wordt. Dat betekent ook dat de serie nog wel even door kan gaan.

"Ik denk dat we nog misschien twee seizoenen kunnen maken en dan klaar zijn. Het hangt ervan af, en misschien is het nog maar één seizoen," begon Cox.

"Het hangt er ook vanaf hoe de schrijvers zich voelen. Ik weet dat ze een eindspel hebben. Ze hebben ons nooit verteld wat dat is, maar het is er. Dus het is de vraag hoe ze uiteindelijk daar terecht komen, of dat een of twee seizoenen zijn."

Uiteindelijk zal de serie nog even moeten voordat deze echt los gaat. "Zo voelt het voor mij. Want de iconische inslag is pas net losgebarsten."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video gaat wel heel ver voor 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Prime Video gaat wel heel ver voor 'The Wheel of Time'

Amazon had maar liefst 11.000 aantekeningen op de pilot van The Wheel of Time.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Wheel of Time-showrunner Rafe Judkins zegt dat Amazon Studios maar liefst 11.000 aantekeningen had voor de pilot van de serie.

De serie The Wheel of Time wordt gebaseerd op de boekenreeks van Robert Jordan en Brandon Sanderson. Het is een vrij uitgebreide en gedetailleerde wereld vol complexe personages en een uitgebreid magisch systeem.

The Wheel of Time-opmerkingen
In 2018 kocht Amazon de rechten op de serie en bestelde men meteen een compleet eerste seizoen. Judkins werd vrij snel aangetrokken om de show te helpen maken en hij verzamelde een gigantische cast voor z'n serie.

Judkins vertelde dat Amazon maar liefst 11.000 aantekeningen had voor het eerste seizoen, wat men vermoedelijk gedaan heeft om ervoor te zorgen dat de serie alleen maar beter wordt.

"Het showrunnen is eigenlijk gewoon je lichaam over een serie heen leggen en proberen hem te beschermen terwijl je 10.000 zwaarden in je rug krijgt. Uiteindelijk kregen we 11.000 opmerkingen. Zelfs als ik daar een tiende van zou doen, ging het om meerdere opmerkingen per seconde. Het is heel moeilijk om een idee te hebben en dat uit te bouwen en te behouden nadat je al die opmerkingen hebt gekregen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ komt met nog eens twee seizoenen van zijn populaire serie
Series / Nieuws

Apple TV+ komt met nog eens twee seizoenen van zijn populaire serie

De serie Mythic Quest krijgt nog een tweetal nieuwe seizoenen van Apple TV+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Apple TV+ geeft groen licht voor een derde en een vierde seizoen van de serie Mythic Quest. De zeer goed ontvangen sitcom gaat dus nog wel even door!

We volgen in Mythic Quest de mensen binnen een fictieve videogame-winkel, die geleid wordt door de narcistische hoofdontwikkelaar Ian Grimm (gespeeld door medebedenker Rob McElhenney van de serie), en zijn second-in-command Poppy Lee (Charlotte Nicdao). Naast hen zijn ook David Hornsby, Ashly Burch, Danny Pudi en F. Murray Abraham te zien en we kregen zelfs toffe cameo's van Snoop Dogg en Anthony Hopkins te zien.

Twee extra seizoenen
De aankondiging van Apple TV+ dat er nog eens twee nieuwe seizoenen komen werd geheel in stijl gedaan.

We zien namelijk een grappige video met McElhenney en Hopkins. In de clip zien we hoe McElhenney Hopkins via Facetime belt, om hem het nieuws over de vernieuwing van de serie te geven.

De tweevoudig Academy Award-winnaar lijkt helemaal vergeten te zijn dat hij ooit in de serie zat. Een heerlijke reactie die je hieronder kunt zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.