Marvel Studios maakt een grote stap richting anime

Marvel Studios maakt een grote stap richting anime

De filmstudio gaat meer animatieseries maken voor streamingdienst Disney+, een vrij opmerkelijke ontwikkeling.

Jim Pedd, 25 oktober 2021 om 07:55

Marvel Studios werkt officieel aan meerdere animatieseries, naast meerdere seizoenen van What If...?. Een nieuwe baan hint ernaar dat de Burbank-outfit van de filmstudio ook werkt aan anime.
Dat blijkt uit een nieuwe vacature die op internet te vinden is. Marvel Studios zoekt naar een artist die bedreven is met anime-stijl. De vacature is te vinden op de site van Disney Careers.

Meer animatieseries!
Het gaat om een 2D/3D FX Designer-functie die geplaatst werd op de Disney Careers-website eerder deze maand. Daarin staat dat men zoekt naar iemand die "veel kennis van 2D-animatieprincipes en bekendheid met high-end anime 2DFX-stijl" heeft.

Wellicht dat het veel is om te concluderen, maar duidelijk is dat Marvel Studios misschien overweegt om eenzelfde stap te zetten als Lucasfilm, dat de anime-serie Star Wars Visions liet maken en dat in samenwerking met anime-studio's deed.

Recent vertelde producent Brad Winderbaum nog dat toekomstige animatieprojecten "ons omver zullen blazen". En: "Als ik je zou vertellen ove ronze animatieplannen, zou je echt gek worden."

De serie What If...? is in zijn geheel te zien op Disney+.
Bron: Comic Book

Lees meer over: MCU, Marvel Studios, anime

Populair nieuws