search
Waar gaat 'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' nou echt over?
Series / Featured

Waar gaat 'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' nou echt over?

The Wheel of Time van Prime Video wordt een uiterst ambitieuze serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zitten geen draken in The Wheel of Time. De personages in de boekenserie van Robert Jordan zullen je niet eens kunnen vertellen wat een draak nou eigenlijk is. En toch zoekt hoofdpersoon Moiraine van Rosamund Pike naar de Dragon Reborn, een reïncarnatie van de grote held uit de Age of Legends.

Moiraine is in de serie een wetenschapper van de Aes Sedai en kan magie gebruiken. Zij zoekt naar mogelijke kandidaten die de Dragon Reborn zouden kunnen zijn en die zoektocht brengt haar naar de dorpelingen in Two Rivers.

Waar gaat The Wheel of Time over?
Voor dorpelingen in The Wheel of Time is de Dragon een machtige magiër die zich bevond onder hen die het naamloze kwaad, genaamd de Dark One, vrij liet in de wereld. Hij zette hem weer vast, wat meteen betekende dat de mannelijke kant van de magische krachten (de One Power) vanaf dat moment verpestte. De originele Dragon draaide door en doodde ook nog eens iedereen om hem heen.

Dat is de uitdaging waar Moiraine mee te maken heeft. Hoe vindt zij namelijk de Dragon Reborn, voordat deze verpest wordt door de magie die aangeraakt is door de Dark One?

In de boeken zie je een hele branche van de Aes Sedai jagen op de 'valse draken', mannen die de magie gebruiken voor eigen gewin. De zoektocht van Moiraine is gericht op het vinden van de echte draak.

Vanaf 19 november is The Wheel of Time te streamen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen