'Doctor Who'-actrice overwoog langer door te gaan

'Doctor Who'-actrice overwoog langer door te gaan

Jodie Whittaker stopt na 3 seizoenen met Doctor Who, maar wilde eigenlijk verder.

Jim Pedd, 27 oktober 2021 om 09:10

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Dit jaar gingen er nogal lang geruchten over een vertrek van Jodie Whittaker als Doctor Who. Het dertiende seizoen zou haar laatste zijn, wat past bij het patroon dat sinds David Tennant gevestigt is in de franchise.
Afgelopen juli werd bevestigd dat Whittaker inderdaad vertrekt. En dat doet ze samen met showrunner Chris Chibnall. De BBC zoekt nu dus naar een nieuwe Doctor en brengt showrunner Russell T. Davies terug.

Even niet
Even was Whittaker niet van plan om op te stappen bij Doctor Who. Dat vertelde ze tijdens een interview met de Radio Times.

"Chris [Chibnall] en ik hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we na drie seizoenen samen zouden stoppen. Maar als je dan op dat punt beland bent, is het heel anders. Soms dachten we: houden we ons wel aan dat besluit?" begon Whittaker.

"Een deel van mij zei dat we absoluut door moesten gaan. Maar om fans te geven wat ze verdienen, moet je je tot op zekere hoogte opofferen. Je moet weten wanneer je klaar bent."

Op Halloween begint Whittaker's laatste seizoen van Doctor Who. Dat telt zes afleveringen en heeft de titel Flux gekregen. Volgend jaar krijgt ze nog drie specials en dan is het klaar.

Je kunt de eerste tien seizoenen van Doctor Who streamen op Prime Video.
Bron: Radio Times

Lees meer over: Jodie Whittaker, Doctor Who, BBC

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws