Oorspronkelijke einde 'Dexter' maakte 'New Blood' onmogelijk

Einde 'Dexter' maakte 'New Blood' onmogelijk

Eigenlijk had de serie Dexter zo moeten eindigen dat de vervolgreeks niet mogelijk was.

Jim Pedd, 4 november 2021 om 09:55

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Dexter-bedenker Clyde Phillips geeft toe dat hij er dankbaar voor is dat zijn oorspronkelijke einde voor de dramaserie van Showtime niet gebruikt werd. Dan had hij nooit een vervolg kunnen maken, dat we nu in de vorm van New Blood krijgen.
De Showtime-serie Dexter was gedurende acht seizoenen (tussen 2006 en 2013) te zien. Centraal staat forensisch onderzoeker Dexter Morgan, die op het eerste gezicht een vriendelijke vent lijkt. Maar 's nachts vermoordt hij moordenaars. De serie keert met Dexter: New Blood terug.

Dexter-einde
Dexter keert met New Blood terug. We zien dan hoe Clyde Phillips het had willen afronden, want hij is nu weer terug als showrunner. Daarnaast speelt Michael C. Hall wederom de rol van Dexter Morgan.

In een interview met Screen Rant vertelde Phillips dat hij een oorspronkelijk einde in gedachten had, dat er niet kwa. En maar goed ook:

"Mijn idee was, en het staat online, dus mensen kunnen het zien - en goddank dat we het niet gemaakt hebben, want dan zouden we dit gesprek nu niet kunnen voeren - is dat de serie ermee zou eindigen dat Dexter ineens wakker wordt en wij denken: 'Oh shit, hij wordt wakker uit een droom en doe je ons dat echt aan?' Maar in werkelijkheid wordt hij wakker op een executietafel en omringd door al zijn slachtoffers. We zien [John] Lithgow, Jimmy Smits en Jamie Murray en al zijn wekelijkse slachtoffers die zijn executie bekijken. In de briljante voiceover die we zouden schrijven, zou de serie daarna tot een einde worden gebracht. Hadden we dat gemaakt, zouden we de fantastische serie die we nu maken nooit hebben kunnen realiseren."

Je kan Dexter zien op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dexter, New Blood, Clyde Phillips, Showtime, Michael C Hall

Populair nieuws