Pijnlijke tegenslag voor 'The Crown' van Netflix

Een adviseur die hielp met Diana in de serie stapt uit onvrede over het verhaal op.

Jim Pedd, 10 november 2021 12:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Adviseur Jemima Khan heeft besloten om te stoppen met de serie The Crown. Dat vanwege de manier waarop showrunner Peter Morgan de laatste jaren van Princess Diana in beeld zou willen brengen.
De serie The Crown volgt de heerschappij van Queen Elizabeth II en is een weergave van veel historische gebeurtenissen die Groot-Brittannië voor decennia vormden. The Crown kreeg vooral met het vierde seizoen te maken met heel wat commentaar: de koninklijke familie zou te vijandig weergegeven worden.

Opgestapte adviseur
De manier waarop Prince Charles volgens de serie The Crown om ging met Princess Diana was vooral punt van kritiek.

Khan was een persoonlijke vriend van Diana en ooit steunde Khan de serie expliciet. Ze was heel blij dat ze mocht samenwerken met de serie, aan "de afleveringen over de laatste levensjaren van Diana".

Maar ze is vertrokken, precies door de manier waarop deze dagen weergegeven worden. "We werkten tussen september 2020 tot februari 2021 samen aan de scenario's. Toen onze co-schrijf afspraak niet gehonoreerd werd, en ik mij realiseerde dat de verhaallijn niet per se zo respectvol of compassievol weergegeven zou worden als ik gehoopt had, verzocht ik om al mijn bijdragen aan de serie uit te wissen en weigerde ik een credit."

Nu stelt een woordvoerder voor The Crown dat Khan nooit betrokken was als schrijver en dat ze onderdeel uitmaakte van "een breed netwerk aan goed geïnformeerde bronnen die uitgebreide achtergrondinformatie kunnen leveren voor onze schrijvers en ons onderzoeksteam."

The Crown is op Netflix te streamen. In november volgend jaar verwachten we het vijfde seizoen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Crown, Netflix

Populair nieuws