search
'The Wheel of Time' bezoekt elke twee afleveringen een nieuwe wereld
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' bezoekt elke twee afleveringen een nieuwe wereld

De serie The Wheel of Time pakt het heel groots aan allemaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Volgens showrunner Rafe Judkins zal The Wheel of Time elke twee afleveringen een heel nieuwe wereld laten zien. Daarmee is de serie echt grootschalig, precies zoals Amazon Prime Video belooft.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robert Jordan en volgt Moiraine. Zij is een van de vrouwen die zichzelf de Aes Sedai noemen - een vrouw met magische krachten. Zij zoekt naar de reïncarnatie van de Dragon, een figuur die de wereld kan redden over verwoesten.

The Wheel of Time-werelden
Judkins vertelde tijdens een interview met Variety dat de serie zowat elke twee afleveringen een heel nieuwe locatie bezoekt.

Mede daardoor zal de serie The Wheel of Time ook echt aanvoelen als een groots geheel. Amazon was klaarblijkelijk ook helemaal aan boord bij het gigantische budget dat Judkins vroeg:

"De pilot voelt groot, maar we gaan nooit terug naar die sets. Elke twee afleveringen breidt de serie uit en ga je naar nieuwe werelden. Dat is deel van de reis, deel van wat de boeken zo geweldig maakt. Ik vind het opwindend om eindelijk te kunnen beginnen, omdat ik weet naar welke grootse plekken we de komende twee seizoenen reizen."

The Wheel of Time is vanaf 19 november op Prime Video te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen