'The Flash: Armageddon' is absoluut geen cross-over

Het vijfdelige Armageddon van seizoen acht van The Flash is iets anders.

Bram de Groot, 15-11-2021 13:41

Het achtste seizoen van The Flash start morgen op The CW (en waarschijnlijk op Netflix in Nederland) en de eerste vijf afleveringen heten Armageddon. Misschien zou je denken dat dit een cross-over is met de andere Arrowverse-series. Dat is echter niet zo.
Toch zien we The Flash (Grant Gustin) de krachten bundelen met onder meer Batwoman (Javicia Leslie), Black Lightning (Cress Williams), The Atom (Brandon Routh), Mia Queen (Katherine McNamara) en anderen. Showrunner Eric Wallace vindt Armageddon nog steeds geen cross-over.

Armageddon geen cross-over
"Twee dingen combineerden nogal verrassend, om de verhaallijn te creëren die jullie gaan zien. Ik had vier jaar geleden een idee, en dat was direct na 'Crisis on Earth-X'," aldus Wallace tijdens The Flash Podcast. "Ik dacht bij mezelf: 'Als ik ooit een cross-over mag doen, heb ik dit gekke idee', en het was de kern van wat 'Armageddon' is."

Maar dit wordt echter geen cross-over. "Dit is een '5-part special event' dat gewoon over Barry gaat. Dit is het verhaal van Barry. Het is het verhaal van Barry's slechtste dag ooit, hoe het zijn huwelijk beïnvloedt en hoe het Iris beïnvloedt," voegde Wallace toe.

Hij gaf ook aan dat een cross-over veel grootser is. "Een cross-over is een show met 20 helden in één scène die plaatsvindt op 20 werelden, het kost een miljard dollar en het kost enorm veel tijd om te filmen," onderbouwde de showrunner. "En door COVID hebben we die tijd niet.
Bron: The Flash Podcast

Lees meer over: The Flash, Flash, The CW, Grant Gustin, Grey Damon

Populair nieuws