search
Ruzie achter de schermen over richting Disney+
Series / Streaming-diensten

Ruzie achter de schermen over richting Disney+

Disney+ trok minder mensen dan verwacht en dus moet de strategie anders.

Disney+ onthulde vorige week dat er maar 2 miljoen nieuwe abonnees bijgekomen waren. Dat is een stuk minder dan men in eerste instantie verwacht had. Nu gaan er dan ook stemmen op binnen het mediabedrijf over de nieuwe richting.

Er blijken verschillende stromingen te zijn binnen Disney over de richting die de streamingdienst op moet gaan. Zo zijn er mensen die vinden dat er meer R-Rated content geproduceerd moet worden. Anderen zijn juist van mening dat dit niet zo mag zijn.

Disney+ content maken
Disney+ heeft in Nederland al wat R-Rated content in zijn aanbod, dankzij de toevoeging van Star. Onder die noemer vind je content van 20th Century Fox. Maar als het aan Disney CEO Bob Chapek ligt, komt er ook R-Rated Disney-content op het platform.

Alleen is bepaald niet iedereen het daarmee eens. Disney is traditioneel een bedrijf dat familievriendelijke content produceert. Bob Chapek vindt het tijd om daar van af te stappen en te komen met nieuwe soorten content.

Tegelijk vindt voormalig CEO en huidig uitvoerend voorzitter Bob Iger dat het bedrijf familievriendelijk moet blijven, ook op streamingdienst Disney+.

Welke richting het wordt is nog niet zeker, maar duidelijk is dat Disney+ iets anders moet gaan doen.

Aanbevolen artikelen