Waarom krijgt 'Hawkeye'-personage 'Echo' een eigen serie?

Waarom krijgt Hawkeye's 'Echo' een eigen serie?

Tijdens Disney Day+ werd aangekondigd dat de dove superheld een spinoff-serie krijgt.

Zilko Tarici, 16 november 2021 om 12:38

Hawkeye-producent Trinh Tran heeft recent uitgelegd waarom Echo, die gespeeld wordt door MCU-nieuwkomer Alaqua Cox, een eigen spinoff-serie krijgt.
Cox zal over een dikke week haar debuut maken in Hawkeye, de nieuwste serie van Marvel op Disney+. De serie richt zich met name op Clint Barton (Jeremy Renner) na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame, maar belooft ook nieuwe personages als Echo en Kate Bishop (Hailee Steinfeld) te introduceren.

In de strips is Echo (of Maya Lopez) een dove huurmoordenaar die is opgevoed door Wilson Fisk, alias The Kingpin. Eigenlijk is ze dan ook een vijand van Daredevil, maar haar verhaal wordt nu aangepast aan Hawkeye.

Een dove superheld
En nog voordat Hawkeye zijn debuut beleeft, onthulde Disney tijdens Disney+ Day dat het personage haar eigen serie krijgt. Maar waarom eigenlijk? Aldus producent Tran:

"Echo is echt een badass in deze serie. Alaqua maakte behoorlijk wat indruk op ons door te laten zien hoeveel moeite ze ervoor deed om Maya Lopez op de juiste manier tot leven te brengen. We waren in het begin wat nerveus omdat Alaqua nooit eerder in de filmindustrie heeft gewerkt. En om dan te zien wat een 'nieuwkomer' voor elkaar weet te krijgen, is echt geweldig."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Echo, Hawkeye, Hailee Steinfeld, Jeremy Renner, Alaqua Cox, Disney Plus, Marvel Studios

Populair nieuws