search
'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time': Dit moet je weten voordat je gaat kijken
Series / Featured

'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time': Dit moet je weten voordat je gaat kijken

The Wheel of Time wordt een gigantische series op Prime Video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf vrijdag 19 november kan je het eerste seizoen van The Wheel of Time van Amazon bekijken. Het beroemde verhaal van Robert Jordan is in 14 boeken verteld, dus er is nogal wat om te weten.

Vandaag vertellen we je wat je in elk geval moet weten voordat je gaat streamen.

Wanneer te zien?
Vrijdag zijn de eerste drie afleveringen van The Wheel of Time te zien op Prime Video. Daarna resteren er nog vijf afleveringen in het eerste seizoen. Elke vrijdag debuteert een nieuwe en de seizoensfinale wordt op 24 december online gezet.

Welke afleveringen zijn er?
Het eerste seizoen krijgt acht afleveringen. Van zes daarvan weten we al de titel:
1. Leavetaking
2. Shadow's Waiting
3. A Place of Safety
4. The Dragon Reborn
5. Blood Calls Blood
6. The Flame of Tar Valon

Los daarvan is het goed om te weten dat er ook een tweede seizoen komt.

De cast
In de The Wheel of Time-boeken zitten maar liefst 2.782 personages die met naam genoemd worden. Die zullen we niet allemaal leren kennen. De belangrijksten natuurlijk wel.

Hoofdrolspeler is Rosamund Pike, die de rol van Moiraine speelt en op zoek is naar de Dragon Reborn, een legendarische figuur die de wereld kan redden of verwoesten.

Naast Pike zijn er rollen voor Zoe Robins' Nynaeve al'Meara, Marcus Rutherford's Perrin Ayabara, Josha Stradowski's Rand Al'Thor, Barney Harris' Mat Cauthon, Madeleine Madden's Egwene Al'Vere, Daniel Henney's Lan Mondragoran, Johann Myers' Padan Fain, Hammed Animashaun's Loial, Alvaro Morte's Logain Ablar, Alexandre Willaume's Thom Merrilin, Kae Alexander's Min Farshaw, Sophie Okoonedo's Siuan Sanche, Peter Franzen's Stepin, Kate Fleetwood's Liandrin Guirale, Clare Perkins' Kerene Hanashi, en meer.

Waar gaat het over?
Het verhaal speelt zich in feite over duizenden jaren af, maar de kern is als volgt. De Dragon is een figuur met magische krachten, die het in de Last Battle op moet nemen tegen de Dark One. Dat gebeurde in het verre verleden al eens, waarbij de Dragon wist te winnen, maar de Dark One de magische bron van de krachten van de Dragon corrumpeerde.

Daardoor worden alle mannelijke gebruikers van magie helemaal gestoord. Daarom wordt op hen gejaagd en worden zij gedood. Alleen vrouwen mogen de magie nog gebruiken. Zij zijn de Aes Sedai en Moiraine is er een van.

Als de serie begint, volgen we protagonist Rand al'Thor, die erachter komt dat hij meer is dan een eenvoudige boerenpummel, en dat hij de krachten van de Aes Sedai kan gebruiken.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen