Dit is de toekomst van 'Vikings': seizoen 7 en spin-off series

Hoe staat het ervoor met de Vikings-franchise de komende paar jaren?

Jim Pedd, 16 november 2021 14:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

History Channel's saga van Ragnar Lothbrok en zijn zoons kwam al tot een einde met het zesde seizoen van Vikings. Maar dat is niet het einde van het verhaal.
Hoewel er geen zevende seizoen voor Vikings aan zit te komen, kunnen fans wel uitkijken naar meer Kattegat, want Netflix komt met de vervolgserie Vikings: Valhalla, die zich een kleine honderd jaar na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke serie afspeelt.

Geen zevende seizoen voor Vikings
Vooropgesteld is zeker dat er geen zevende seizoen van Vikings komt. De serie stopte niet na de dood van Ragnar, maar ging door met het verhaal van zijn zoons.

Hoewel History nog genoeg kijkers trok om door te gaan, besloot showrunner en bedenker Michael Hirst dat hij genoeg verteld had. In 2019 vertelde hij tegenover Variety:

"Ik wist altijd waar ik heen wilde met de serie en hoe deze zou eindigen als ik de kans had. Wat ik wilde, was de saga van Ragnar Lothbrok en zijn zoons vertellen. Na zes seizoenen en 89 afleveringen had ik het gevoel dat ik dat - eindelijk - gedaan had," aldus Hirst.

Een spin-off: Vikings: Valhalla
In november 2019 werd aangekondigd dat Hirst werkte aan een vervolg: Vikings: Valhalla, dat opgepikt werd door Netflix. De serie wordt gemaakt door Jeb Stuart, met Hirst die toezicht houdt.

De serie speelt zich honderd jaar later af en volgt beroemde Vikingen als Erik de Rode en Harald Hardrada. De opnames vonden in 2020 plaats en voor zover we weten zal de serie volgend jaar te streamen zijn.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings, Vikings Valhalla, History, Netflix, Michael Hirst

Populair nieuws