search
'Riverdale'-fans draaien door na de nieuwste plottwist
Series / Nieuws

'Riverdale'-fans draaien door na de nieuwste plottwist

Riverdale weet na zes seizoenen zijn fans weer eens flink te laten schrikken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zesde seizoen van de serie Riverdale ging afgelopen dinsdagavond van start. Daarin wordt de status quo behoorlijk opgeschud.

Riverdale begint met een vijfdelige event, dat door The CW Rivervale is genoemd. We zien een wat engere aanpak van de serie van we als fans wellicht gewend zijn.

Rivervale en geschokte fans
De eerste aflevering schetste al wat het schaduwstadje Rivervale met zich meebrengt. En voor een van de hoofdpersonen betekent dat nu al een duister en gruwelijk einde.

Centraal in de aflevering was een voortdurend gesprek tussen Archie Andrew en Betty Cooper over hun toekomst. Ze vroegen zich af of ze een kind zouden moeten krijgen. Tegen het einde van de aflevering verwelkomde Betty dat idee, maar nam het leven een gruwelijke wending.

Archie werd naar een ritueel gebracht dat door Cheryl Blossom en haar beschaving in Thornhill gehouden werd. Daarbij zouden de stervende esdoorns weer tot leven worden gebracht. Maar in dat ritueel moest Archie opgeofferd worden, zodat zijn 'pure' hart het stadje weer van leven kon voorzien. Waarna Archie gekruisigd werd door Cheryl en zijn hart er letterlijk uit gerukt werd.

De serie Riverdale is op Netflix te bingen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen