Gehate 'Dexter'-einde is ook nog eens doelloos

Gehate 'Dexter'-einde is ook nog eens doelloos

Dat bewijs de revival Dexter: New Blood wel nu deze in volle gang is.

Jim Pedd, 18 november 2021 om 09:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Dexter staat bekend om z'n nogal tegenvallende einde. De serie Dexter: New Blood, het officieuze negende seizoen - dat te boek staat als een miniserie - bewijst nu dat de oorspronkelijke finale volstrekt overbodig was.
Dexter heeft jarenlang niemand meer vermoordt, maar krijgt te maken met zijn worstelingen als zijn zoon Harrison terugkeert en een nieuwe seriemoordenaar zijn stadje terroriseert.

Dexter: New Blood
De serie wordt veelal neergezet als een manier om de tekortkomingen van het Dexter-einde recht te zetten. De kijkers en bedenkers kregen allemaal een nieuwe en betere manier om de boel tot een einde te brengen.

Eind seizoen 8 zagen we nog hoe Dexter zich voorbereidde op een vertrek naar Argentinië, maar als zijn zus Deb neerschiet, waardoor zij hersendood achterblijft, verandert dat. Dex vermoordt haar en dumpt haar lichaam in de oceaan. Vervolgens vaart hij richting een orkaan, mogelijk zijn dood tegemoet.

Maar aan het einde zagen we dat Dexter nog leeft als houthakker. Dexter zegt dat hij vooral vertrok omdat hij zijn zoon niet zijn demonen mee wilde geven. Maar dat hij verdween, leidde juist tot pijn bij Harrison, mede doordat Rita dood ging en later zelfs Hannah.

Hannah reageerde ook nooit goed op het trauma van Harrison. Als Dexter aanwezig was geweest, dan had daar vermoedelijk hulp in gezeten bij Dexter. Dat maakt het dus vrij zinloos dat Dexter vertrok.

Je kan Dexter zien op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dexter New Blood, Dexter, Showtime, Michael C Hall

Populair nieuws