'The Wheel of Time' nu al controversieel

'The Wheel of Time' nu al controversieel

Al na 1 aflevering doet The Wheel of Time iets dat niet goed valt.

Jim Pedd, 20 november 2021 om 11:49

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Amazon-serie The Wheel of Time is officieel van start. Maar fans zijn nu al niet blij met een van de afwijkingen van de boeken.
De eerste drie afleveringen van The Wheel of Time zijn nu te streamen op Prime Video. De boel neemt - vanzelfsprekend - wat vrijheden met het bronmateriaal van Robert Jordan. Veel veranderingen zijn wel logisch in de context van de serie (bijvoorbeeld een latere introductie van een personage, of het tweaken van de mythologie). Maar niet alles bevalt.

The Wheel of Time-kritiek
Fans zijn bijvoorbeeld helemaal niet blij met de toevoeging van Layla Aybara, een personage dat enkel voor de eerste aflevering bedacht werd.

Layla wordt ons voorgesteld als de echtgenote van Perrin Aybara, de lokale smit en vriend van Mat, Rand en Egwene. De boel lijkt wat gespannen of ongemakkelijk tussen Layla en Perrin en we krijgen nooit echt een gevoel van de relatie tussen de twee. Maar Layla wordt snel vermoord door Perrin tijdens de aanval door de Trollocs.

Perrin heeft een wat dierlijke kant, die naar boven komt als hij boos is, bang of op het slagveld staat. Dit is een eerste hint naar die kant.

Maar de dood van Layla voelt nogal geforceerd, vooral omdat ze dood gaat om de angst van het mannelijke personage te stimuleren. Dat is lui en vooral ook onnodig.

The Wheel of Time is op Prime Video te zien.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon

Populair nieuws