search

Ons nieuws van zaterdag 20 november 2021

Volgende 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' vindt acteur voor Sabine Wren!
Series / Nieuws

Volgende 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' vindt acteur voor Sabine Wren!

Natasha Liu Bordizzo uit The Greatest Showman pakt opvallende rol op Disney+.

De afgelopen decembers zagen we de eerste twee seizoenen van The Mandalorian debuteren en volgende maand is het tijd voor The Book of Boba Fett. Aankomende jaren wordt het aantal series per jaar in 'a galaxy far far away' flink opgekrikt.

Een van die nieuwe series wordt Star Wars: Ahsoka, een spin-off van The Mandalorian. Deze gaat zich richten op Ahsoka Tano van actrice Rosario Dawson. Nu is bekend wie het personage Sabine Wren gaat spelen, bekend uit de animatieserie Star Wars Rebels.

Sabine Wren te zien in Star Wars: Ahsoka
Het is actrice Natasha Liu Bordizzo, bekend uit onder meer Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny en The Greatest Showman, de rol gaat spelen van Sabine Wren. Zij wordt naast Dawson de tweede hoofdrolspeler.

Recent werd duidelijk dat Hayden Christensen te zien zal zijn als Anakin Skywalker of Darth Vader. Ook personages als Ezra Bridger en Grand Admiral Thrawn worden verwacht. Acteurs als Mena Massoud en Lars Mikkelsen werden in verband gebracht met een aandeel in de serie.

De opnames voor Ahsoka starten begin volgend jaar en de serie debuteert naar verwachting in 2023.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Nederlandse acteur speelt in 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Deze Nederlandse acteur speelt in 'The Wheel of Time'

Josha Stradowski uit onder meer Spangas en Gewoon vrienden in grote serie van Prime Video.

Wist je dat The Wheel of Time een Nederlandse hoofdrol speler heeft? Acteur Josha Stradowski vertolkt namelijk de rol van Rand al'Thor naast namen als Rosamund Pike (als Moiraine) en Daniel Henney (als al'Lan Mandragoran).

Stradowski zagen we in 2011 en 2012 als het personage Pascal Roozen in de jeugdserie Spangas en was daar te zien in titels als Verborgen verhalen, Boys on Film 13: Trick & Treat, Gewoon vrienden en Mannen van Mars.

Josha Stradowski in The Wheel of Time
The Wheel of Time is nu te zien op Prime Video. De eerste drie afleveringen staan al online en aankomende weken verschijnen er nog vijf online. Hieronder de promo van Prime Video over Stradowski.



The Wheel of Time volgt Moiraine, een lid van de Aes Sedai, een machtige organisatie van vrouwen die over magische krachten beschikken. Ze neemt een groep van vier jonge mensen mee op een reis rond de wereld, in de overtuiging dat een van hen de reïncarnatie van de 'Dragon' zou kunnen zijn, een machtig persoon waarvan geprofeteerd was dat hij de wereld zou redden of vernietigen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poison Ivy uit 'Batwoman' in volle glorie onthuld
Series / Posters

Poison Ivy uit 'Batwoman' in volle glorie onthuld

Binnenkort zien we actrice Nicole Kang als de DC slechterik debuteren in Batwoman.

Deze maand wordt de laatste aflevering in de eerste reeks van seizoen drie van Batwoman uitgezonden op de Amerikaanse zender The CW. In de "midseason finale" krijgen we weer een nieuw personage te zien, namelijk Poison Ivy.

In de vorige afleveringen zagen we Dr. Mary Hamilton al transformeren naar de schurk, maar nu hebben we ook een blik op haar uiteindelijk voorkomen als de vrouwelijke schurk. In de serie wordt de rol gespeeld door actrice Nicole Kang.

Eerst blik op Poison Ivy
Hieronder zie je de foto van Kang als haar volwaardige Poison Ivy. Je kent de actrice mogelijk uit series als You en Orange Is the New Black. Aankomende woensdag wordt de aflevering uitgezonden.



The CW beschrijgft haar personage als volgt: "Nu ze is geïnfecteerd door Poison Ivy, neemt de onbaatzuchtige en zorgzame Mary Hamilton een afslag naar een verderfelijke en kwaadaardige versie van zichzelf. Poison Ivy Mary is namelijk niet langer tevreden met haar ondersteunende rol in het Bat-team en gebruikt haar hervonden krachten om op te staan en haar diepst begraven verlangens te uiten, ongeacht wie of wat haar in de weg staat.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topdrukte op Disney+ met nieuwe series deze week
Series / Streaming-diensten

Topdrukte op Disney+ met nieuwe series deze week

Het was ontzettend druk op Disney+ met nieuwe series deze week.

Elke zaterdag zetten we op een rij wat er allemaal nieuw is toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Deze week was het behoorlijk raak!

American Horror Stories (S01E07): Een koppel durft het aan om een nacht door te brengen in een van de meest beruchte spookhuizen.

Dopesick (S01E03): Dockter Finnix wil zorgen dat Betsy mindert met OxyCotin.

Marvel Studios' Assembled (S01E04): Simu Liu neemt je mee achter de schermen van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Reservation Dogs (S01E07): Elora Danan gaat op voor haar rijexamen.

The Premise (S01E04): Een vrouw met een fijn leven en dito partner raakt geobsedeerd door een kritische opmerking.

What We Do in the Shadows (S03E04): De vampieren beginnen aan een reis waarvan ze misschien nooit meer terugkeren

World on Fire (S01E07): Tijdens een missie van de SOE grijpt Harry een tweede kans om Kasia te redden uit Warschau.

The Minister (seizoen 1): Deze politieke dramaserie uit IJsland volgt een populaire premier met een bipolaire stoornis.

Mira, Royal Detective (seizoen 1): Als de nieuw benoemde koninklijke detective van het land Jalpur, reis Mira door het koninkrijk om Jan en alleman te helpen.

Anna (seizoen 1): Door een mysterieus virus dreigt de mensheid uit te sterven. Anna woont samen met haar broer Astor. Op een dag komt ze na een voedseljacht thuis en is haar broer ontvoerd.

[b]Criminal Minds (seizoen 15)[b]: Een team FBI-profilers spoort de zwaarst gestoorde criminelen op, inspelend op hun volgende zet voordat ze weer zullen toeslaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Door Netflix teruggebrachte megahit eindelijk van start
Series / Foto's

Door Netflix teruggebrachte megahit eindelijk van start

Manifest werd door Netflix van de ondergang gered en krijgt een nieuw seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix is officieel begonnen met de opnames van het vierde seizoen van de serie Manifest. De NBC-serie kwam weer tot leven nadat de serie eerder geannuleerd werd door dat netwerk.

Het lijkt inmiddels een terugkerend thema: een serie wordt geannuleerd en daarna brengt een streamingdienst 'm terug. Daarmee keert de betreffende serie terug als een feniks die uit de as herrijst, mede door het nieuwe publiek dat de serie niet eens kende en tegelijk heel groot is.

Manifest seizoen 4
Acteur J.R. Ramirez schrijft op Instagram dat hij begonnen is met de opnames van het nieuwe en vierde seizoen van Manifest.

Dat wordt een langer seizoen dan je wellicht gewend bent van de serie: met twintig afleveringen. Wel rondt Netflix de serie daarmee meteen af, al zagen we in het verleden dat Netflix soms niet stopt waar de streamingdienst dacht te gaan stoppen. Uiteindelijk hangt dat natuurlijk af van het publiek dat een serie trekt.

Hoe dan ook schrijft Ramirez dat het als een droom is. "Het is dag één en je voelt gewoon de waardering die deze groep voelt voor de magische rit die Manifest is. Maar laten we reëel blijven: de enige reden waarom dit gebeurt, is dankzij JULLIE! Jullie maken dit mogelijk. We houden van jullie en kunnen niet wachten dit te laten zien."

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' nu al controversieel
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' nu al controversieel

Al na 1 aflevering doet The Wheel of Time iets dat niet goed valt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Amazon-serie The Wheel of Time is officieel van start. Maar fans zijn nu al niet blij met een van de afwijkingen van de boeken.

De eerste drie afleveringen van The Wheel of Time zijn nu te streamen op Prime Video. De boel neemt - vanzelfsprekend - wat vrijheden met het bronmateriaal van Robert Jordan. Veel veranderingen zijn wel logisch in de context van de serie (bijvoorbeeld een latere introductie van een personage, of het tweaken van de mythologie). Maar niet alles bevalt.

The Wheel of Time-kritiek
Fans zijn bijvoorbeeld helemaal niet blij met de toevoeging van Layla Aybara, een personage dat enkel voor de eerste aflevering bedacht werd.

Layla wordt ons voorgesteld als de echtgenote van Perrin Aybara, de lokale smit en vriend van Mat, Rand en Egwene. De boel lijkt wat gespannen of ongemakkelijk tussen Layla en Perrin en we krijgen nooit echt een gevoel van de relatie tussen de twee. Maar Layla wordt snel vermoord door Perrin tijdens de aanval door de Trollocs.

Perrin heeft een wat dierlijke kant, die naar boven komt als hij boos is, bang of op het slagveld staat. Dit is een eerste hint naar die kant.

Maar de dood van Layla voelt nogal geforceerd, vooral omdat ze dood gaat om de angst van het mannelijke personage te stimuleren. Dat is lui en vooral ook onnodig.

The Wheel of Time is op Prime Video te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megahit van Netflix van start met derde seizoen
Series / Nieuws

Megahit van Netflix van start met derde seizoen

De opnames van Lupin met Omar Sy zijn weer begonnen.

Netflix is officieel van start met de opnames van de derde rits afleveringen van hitserie Lupin. Dat laat hoofdrolspeler Omar Sy weten op Twitter.

Hij schreef op zijn social media dat de opnames van het nieuwe seizoen begonnen zijn. De opnames vinden zo te zien in Parijs plaats; de acteur schrijft bij een foto van zichzelf in de stad "voelt goed om thuis te zijn".

Derde seizoen van Lupin
De serie Lupin is geïnspireerd op de boekenreeks rond Arsène Lupin. We volgen de dief Assane Diop, die zichzelf naar dat klassieke personage modelleert.

De eerste twee delen van Lupin werden dit jaar op Netflix vrijgegeven en waren meteen een hit.

Lupin: Part 1 werd door 76 miljoen Netflix-accounts bekeken. Daarmee werd het de best bekeken niet-Engelse Netflix-serie ooit, een record dat overigens inmiddels gebroken is door de serie Squid Game.

Desalniettemin blijft Lupin een van de best bekeken Originals op Netflix, met meer views dan bijvoorbeeld The Witcher, Stranger Things seizoen 3 en Tiger King. Lupin stream je op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al populaire 'Yellowstone' spin-off '1883' onthult zijn cast
Series / Nieuws

Nu al populaire 'Yellowstone' spin-off '1883' onthult zijn cast

De serie 1883 komt eraan en dit zijn de castleden die we zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde seizoen van de serie Yellowstone wordt op dit moment uitgezonden. De serie staat op het punt daarna uit te breken als een volwaardige franchise.

Gek is dat niet gezien de recordbrekende kijkcijfers van het eerste seizoen. De première van seizoen 4 bevatte een mooi moment dat liet zien wat de toekomst brengt: we zagen Tim McGraw als James Dutton - de man die het land kocht dat later de Yellowstone Ranch zou worden. Daarmee liet Paramount+ de eerste beelden van spin-off serie 1883 zien. Vandaag is de complete cast onthuld

1883-cast
McGraw voert de sterrencast aan, samen met zijn echtgenote Faith Hill. Zij spelen de twee muzikanten die centraal staan.

Ze worden vergezeld door iconen Sam Elliott, Billy Bob Thornton, Isabel May en LaMonica Garrett. Ook horen we dat Audie Rick, Marc Rissmann, Eric Nelsen, and James Landry Hebert allemaal series regulars gaan spelen.

Naast hen zien we ook Dawn Olivieri, Emma Malouff, Alex Fine, Gratiela Brancusi, Anna Flamora, Nichole Galicia, Stephanie Nur, Amanda Jaros, Noah Le Gros en Martin Sensmeier zich bij de cast voegen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hawkeye'-serie leidt tot grote dingen
Series / Nieuws

'Hawkeye'-serie leidt tot grote dingen

Disney+ maakt de serie Hawkeye die tot hele grote dingen gaat leiden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De afgelopen maanden hebben we meerdere Marvel Studios-series zien debuteren op streamingdienst Disney+. In die series ontmoetten we personages die in de comics bijvoorbeeld bekend staan als Speed en Wiccan, en andere leden die mogelijk ooit superkrachten krijgen en zich bij de superheldengroep de Young Avengers voegen.

Een van die leden speelt in de serie Hawkeye een van de hoofdrollen en heet Kate Bishop. Zij neemt het in de comics over van Clint Barton als Hawkeye, de scherpschutter die zo'n belangrijke rol heeft in de franchise.

Naar de Young Avengers?
Tijdens een interview met de site ComicBook vertelt Steinfeld of zij zich mogelijk bij de Young Avengers voegt, aangezien dat heldenteam zeer waarschijnlijk zijn debuut zal maken.

"Als ik eerlijk ben, voelt het alleen al gestoord dat ik nu hier zit, met deze groep mensen," begon Steinfeld.

"Ik ben zo dankbaar dat ik deel mag zijn van deze serie in dit universum, en het is slechts het begin. De serie is nog niet eens uitgebracht. Ik kijk nu vooral uit naar de release."

Die staat gelukkig om de hoek! Hawkeye is vanaf 24 november te zien op Disney+. Die datum brengt men de eerste twee afleveringen uit, daarna wordt wekelijks een nieuwe vrijgegeven.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-hoofdrolspeelster is er klaar mee
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-hoofdrolspeelster is er klaar mee

Ellen Pompeo blijkt te willen stoppen met de serie Grey's Anatomy en da's niet gek als je dit zo hoort.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Ellen Pompeo heeft de indruk dat ze te lang betrokken was bij de serie Grey's Anatomy. Die werd in 2005 gelanceerd op televisiezender ABC en is de langst lopende medische dramaserie in de televisiegeschiedenis.

Het zeventiende seizoen voelde al een beetje als het laatste, maar gelukkig kreeg Grey's Anatomy nog een achttiende seizoen. Maar dat brengt weer heel wat oude bekenden terug, waarmee het wederom voelt als een soort afscheidstournee. Tijdens een interview vertelt Pompeo over haar tijd bij de serie.

Lang betrokken bij Grey's Anatomy
In een interview met de podcast Tell Me vertelde Pompeo een geinig moment waarop ze zich realiseerde hoe lang ze al betrokken is.

"Ik liep pitchte een scène waarin ik door de bossen liep. En je raad het al, drie uur later kreeg ik een beeld van mijzelf, wandelend in het bos met een ander personage. Ik kon mij die scène zelfs niet meer herinneren," begon Pompeo.

"Ik appte de schrijver en vroeg: 'Hoe kan het dat ik, 16 of 17 jaar later, ideeën pitch voor scènes die ik al opgenomen heb en waar ik geen herinneringen aan heb?' En ik zei: 'Is het een herinnering waarvan ik niet meer wist dat ik hem had? Of herhaal ik nu ideeën?' Het was heel wild. Ik zei: weet je, dit zegt wel iets. Ik weet niet wat. Maar het zegt wel iets. Misschien dat ik er te lang bij betrokken ben?"

Grey's Anatomy is op Disney+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor het eerst in een maand (!) is 'Squid Game' niet meer de streaming nummer één
Series / Nieuws

Voor het eerst in een maand (!) is 'Squid Game' niet meer de streaming nummer één

Een maand duurde het voordat Squid Game van de troon gestoten werd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Squid Game van Netflix was maar liefst vier weken lang de meest populaire serie in de toplijst van Nielsen. Maar aan alles komt een eind en dus ook aan de dominantie van deze serie.

In plaats daarvan neemt een andere Netflix-serie het stokje over: You. Die is net begonnen met zijn derde seizoen. Centraal in You staat stalker en seriemoordenaar Joe Goldberg. We volgen zijn innerlijke monoloog rond zijn geliefden, die hij manipuleert in relaties.

You bovenaan
In het derde seizoen van You probeert Joe een normaal leventje in de suburbs te leiden met zijn echtgenote Love en hun nieuwgeboren kind.

Hoewel hij dat probeert, verwordt Joe al snel tot een onbetrouwbare verteller en stalker, precies zoals hij altijd al was. Al snel neemt de boel daarna een dodelijke draai voor de net getrouwden.

Volgens Nielsen is You 2,7 miljard minuten gekeken in de afgelopen streamingweek. Squid Game trok er nog 1,3 miljard. Daarmee is Netflix wederom de meest bekeken streamingdienst, met maar liefst acht (!) van de series in de lijst.

You stream je, net als Squid Game, op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie van 'Downton Abbey'-maker bedenker 'The Gilded Age' krijgt eerste trailer
Series / Trailer

Nieuwe serie van 'Downton Abbey'-maker bedenker 'The Gilded Age' krijgt eerste trailer

HBO maakt nu The Gilded Age, in samenwerking met Julian Fellowes.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO komt met een nieuwe serie over een dynamische groep vrouwen in New York City. En nee, het is geen Sex and the City.

In plaats daarvan hebben we het over de serie The Gilded Age. Dat is de langverwachte follow-up op Downton Abbey van schrijver en producent JUlian Fellowes. Hij ontwikkelde die serie in 2018 voor NBC, maar de serie werd nu opgepikt door HBO.

De eerste beelden
The Gilded Age volgt Cynthia Nixon in de rol van de ongehuwde Ada Brook en Christine Baranski als weduwe Agnes van Rhijn.

Beiden zijn zussen en leden van de New Yorkse aristocratie. Ze nemen hun arme nichtje Marian in huis, die net op tijd arriveert om de bijzonder rijke nieuwe buren te leren kennen.

"Het was oorspronkelijk Mark Twain die dit de 'gilded age' noemde. Het belangrijke woord is 'verguld'. Het is niet het gouden tijdperk, het is het vergulde tijdperk. En dat vertelt ons dat het allemaal om het oppervlak ging, om de manier waarop dingen eruit zagen; om het juiste beeld scheppen," aldus Fellowes over de serie.

Benieuwd hoe dat er dan uitziet? Check dan hieronder de eerste beelden van The Gilded Age.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.