Eerste recensies 'The Wheel of Time': Kijken of skippen?

Is The Wheel of Time de moeite waard, of toch niet?

Jim Pedd, 16 november 2021 19:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vrijdag is het eindelijk zover en kunnen we zien of Amazon erin geslaagd is de The Wheel of Time-boeken van Robert Jordan te verfilmen. Vandaag horen we al hoe critici naar de verfilming kijken.
In The Wheel of Time volgen we een tovenares, Moiraine, die op zoek is naar de Dragon Reborn. Dat is een legendarische figuur die de wereld zou kunnen redden van de kwaadaardige Dark One - of de wereld zou kunnen verwoesten. Is dit concept een beetje geslaagd verfilmd?

De recensies
Daarvoor wenden we ons tot de recensies van The Wheel of Time. We zetten ze voor je op een rij:

ComicBook: "The Wheel of Time is amusant om te kijken en een solide verfilming die fans van de boeken tevreden zou moeten stellen. Voor sommigen zal de serie worstelen om zich te onderscheiden van andere high-profile fantasyseries. [...] Ik weet niet zeker of The Wheel of Time een hoogtepunt van de popcultuur zal worden, maar amusant is 't zeker wel."

TVLine: "The Wheel of Time heeft genoeg potentieel om de eerste frustraties te negeren, dankzij een hoog budget en grote toewijding van de cast die het magische verhaal trouw tot leven willen brengen."

IndieWire: "The Wheel of Time biedt je weinig motivatie om je onder te dompelen in het verhaal, los van de vraag wie de Dragon Reborn is. [...] Als je je genoeg mee laat voeren, dan zie je zeker de charmes."

RadioTimes: "The Wheel of Time is een geweldige verfilming, en ik hoop dat 't een publiek vindt dat past bij haar grootsheid (hoewel het Wiel doet wat het Wiel wil)."

Gizmodo: "The Wheel of Time is een meeslepend fantasyverhaal en een waarvan ik hoop snel meer te zien (gelukkig wordt seizoen 2 al opgenomen). Ik weet niet of het eerste seizoen genoeg biedt om mensen aan boord te houden, maar The Eye of the World was ook een traag begin voor het epische verhaal, en dat deed de boekenreeks ook geen pijn. Hopelijk geldt dat ook voor de serie."
Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Recensies, Robert Jordan

Populair nieuws