'The Wheel of Time'-heldin heeft extreme fysieke kracht

'The Wheel of Time'-heldin heeft extreme krachten

The Wheel of Time heeft in Moiraine de hoofdpersoon, met een opvallende kracht.

Jim Pedd, 21 november 2021 09:49

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Actrice Rosamund Pike speelt de hoofdrol in The Wheel of Time. Zij is te zien als Moiraine Damodred, een van de Aes Sedai en de vrouw wiens zoektocht naar de legendarische Dragon Reborn het verhaal in gang zet.
De serie The Wheel of Time van Prime Video is gebaseerd op de veertiendelige boekenreeks van Robert Jordan. Amazon kondigde in 2018 aan een volledig eerste seizoen besteld te hebben op basis van de serie. Inmiddels staan de eerste drie afleveringen online en krijgen we er nog vijf in dit eerste seizoen.

The Wheel of Time-hoofdrol
Tijdens een interview met Entertainment Weekly onthult Pike dat Moiraine haar meest fysiek uitdagende rol tot nu toe is.

"Ik hou van personages waarbij mensen niet helemaal zeker weten waar ze staan, want dat zorgt voor dramatische spanning," begon Pike. "Je houdt een publiek op haar tenen en het maakt niet uit of ze van je houden of je wantrouwen, zolang ze je maar leuk vinden om naar te kijken."

"Als ze je niet leuk vinden om naar te kijken, heb je een probleem. Maar Marla Grayson [uit I Care a Lot] en Amy Dunne [uit Gone Girl] konden hun gevaarlijke geest omzetten in een wapen. Moiraine kon dat niet, maar zij heeft wel een zekere fysieke kracht, doordat ze de One Power kan gebruiken. Ik heb nooit een personage met zulke fysieke macht gespeeld. Dat was echt leuk."

The Wheel of Time staat op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Rosamund Pike, Amazon, Prime Video

Populair nieuws