search
Het gruwelijke 'Foundation'-einde uitgelegd door Lee Pace
Series / Featured

Het gruwelijke 'Foundation'-einde uitgelegd door Lee Pace

Lee Pace legt het einde van Foundation seizoen 1 aan je uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lee Pace, hoofdrolspeler in Apple TV+-serie Foundation kwam met zijn inzichten ten aanzien van de finale van het eerste seizoen van de serie. En die zijn behoorlijk interessant.

Pace speelt de rol van Brother Day in Foundation, de derde in een dynastie die bekend staat als Empire. We volgen hem als heerser, Cleon, die probeert het sterrenstelsel te overheersen, maar worstelt in een gevaarlijke strijd tegen de Foundation uit de titel.

Foundation-finale
Pace's Brother Day is een ander man dan hij aan het begin van de serie was. De schokkende gebeurtenissen aan het einde van het eerste seizoen maken dat Brother Day zich afvraagt wat Empire is.

"Hij kijkt naar zijn broers, en vooral zijn jongere vrouw, die nu anders blijkt te zijn op al die manieren, en min of meer schreeuwt op 'Me too'. Ik voel mij hetzelfde. Ik weet dat we leven onder de fantasie dat we een en dezelfde man zijn, en ik weet nu beter. Ik kan niet ontzien wat ik gezien heb. Ik kan het niet vergeten, niet geloven dat ik Cleon ben, na wat ik ervaren heb."

Brother Day komt er samen met de oudere kloon Brother Dusk achter dat Brother Dawn genetisch veranderd is door een anti-Empire groep die de troon wil overnemen. Daarom is hij kleurenblind.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen