'Cowboy Bebop'-einde maakt dat seizoen 2 kritiek op kan lossen

Cowboy Bebop-eind biedt perspectief voor seizoen 2

Het einde van de serie Cowboy Bebop kan zorgen dat grote kritiekpunten opgelost worden.

Jim Pedd, 22 november 2021 09:46

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het eerste seizoen van de Netflix-verfilming van Cowboy Bebop eindigt met een twist die compleet anders is dan de anime. Showrunner André Nemec legt tijdens een interview uit waarom en wat de implicaties hiervan zijn.
Cowboy Bebop is nog niet vernieuwd voor een tweede seizoen, ook al legt de serie wel alvast de grondvesten voor een nieuwe rits afleveringen.

Cowboy Bebop-vervolg
We volgen in Cowboy Bebop de levens van Spike en zijn vrienden aan boord van het ruimteschip de Bebop. Zij jagen op premies en verkennen samen het universum.

Aan het einde van het seizoen zien we dat Julia - femme fatale en focus van Spike's affectie - een schurk wordt. In de anime is zij snel dood zodra we haar zien, maar dat is nu echt niet zo.

"Des te meer we het hierover hadden in de schrijversruimte, des te meer het duidelijk werd dat we een ongelofelijke kans hadden om een schurk geboren te laten worden," begon Nemec.

"Dat we deze vrouw konden zien - een vrouw die in een bepaalde omgeving was beland en continu ernaar verlangde om te ontsnappen - deel is van de horror, het geweld, en kunnen zien hoe zij nu het heft in eigen hand neemt."

Je ziet dit allemaal gebeuren in Cowboy Bebop op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Cowboy Bebop, Netflix, Einde

Populair nieuws