Dit 'The Wheel of Time'-feit had je vermoedelijk niet verwacht

The Wheel of Time speelt zich in een post-apocalyptische toekomst af.

Jim Pedd, 23-11-2021 08:27

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Een van de meest intrigerende onderdelen van Amazon-serie The Wheel of Time is dat het verhaal zich technisch gezien in onze toekomst afspeelt. Waarmee de serie een post-apocalyptisch verhaal is.
In de openingstitels van The Wheel of Time kan je een stel wolkenkrabbers zien, die bedekt zijn door fauna. Die wolkenkrabbers zetten de toon voor de hele serie en zijn een heel concreet voorbeeld voor het feit dat The Wheel of Time zich in de toekomst van onze wereld afspeelt.

The Wheel of Time[/i]-toekomst
In de boeken waar The Wheel of Time op gebaseerd is, wordt gerefereerd naar het cyclische patroon van de eeuwen. Elke eeuw bevat mensen en legendes van voorgaande eeuwen, wat betekent dat je ook het Patroon kan zien.

In de serie wordt meermaals gerefereerd naar echte legendes. Zo is Lews Therin Telamon een referentie naar Lucifer.

Dat hij valt, en de wereld breekt, is ook verbonden aan de val uit gratie van Lucifer. En de Laatste Slag waarnaar gerefereerd wordt - ook wel bekend als Tarmon Gai'don - klinkt wel heel erg als Armageddon.

Sommige personages zijn ook duidelijk vernoemd naar elementen uit onze wereld: Egwene is een referentie naar Guinevere uit de legendes rond Koning Arthur, Perrin naar de Slavische godheid Perun en Nynaeve naar Nyneve, de Dame uit het Meer van Arthur.

Hoewel The Wheel of Time een post-apocalyptisch verhaal is, hoef je niets van de huidige technologie te verwachten. Onze wereld is de eerste era, de serie speelt zich af in de derde. Je streamt The Wheel of Time op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Wheel of Time, Robert Jordan, Amazon, Prime Video

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix