'The Handmaid's Tale': Dit speelt in de rest van de wereld

'The Handmaid's Tale': Dit speelt in de wereld

The Handmaid's Tale heeft deze problematiek in de rest van de wereld.

Jim Pedd, 24 november 2021 08:32

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Handmaid's Tale legt geregeld nadruk op de bevolkingscrisis van Gilead. Maar hoe slecht is het gesteld in de rest van de wereld?
De samenleving van Gilead onderdrukt vrouwen en gebruikt daar elk mogelijk middel voor. Dat gebeurt mede om te voorkomen dat de bevolking uitsterft. Een gruwelijke manier om hiermee om te gaan. Maar hoe gaat het met de rest van de wereld?

The Handmaid's Tale-wereld
In The Handmaid's Tale schept Fred Waterford op dat Gilead het enige land op de wereld is met een groeiende bevolking, sinds de nieuwe regering aan de macht is.

De kans is groot dat de rest van de wereld in The Handmaid's Tale te lijden heeft onder milieurampen. Die rampen, gecombineerd met vervuiling, maken dat het moeilijk is om de bevolking in stand te houden.

In seizoen 1 horen we van een ambassadeur uit Mexico dat haar stadje geen gezond kind meer geboren heeft zien worden in zes jaar tijd. Daarmee is duidelijk dat heel wat landen worstelen met de bevolkingsgroei en de geboortecijfers.

De vraag is natuurlijk hoe het ervoor staat in landen in Europa en de rest van Noord-Amerika, maar [i]The Handmaid's Tale/i] sprak nooit het statement van Fred tegen. De kans lijkt daarmee groot dat er echt grote problemen zijn: overal.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Handmaids Tale, hulu, Elisabeth Moss

Populair nieuws