search
Eindigt 'The Handmaid's Tale' met seizoen 5?
Series / Nieuws

Eindigt 'The Handmaid's Tale' met seizoen 5?

Er wordt ondertussen al gesproken over een spinoff-serie met de titel The Testaments.

Het vierde seizoen van The Handmaid's Tale eindigde eerder dit jaar, maar Hulu liet al snel erna weten dat het groene licht was gegeven voor een vijfde seizoen. Maar is dit ook het laatste seizoen?

Gezien het verloop van de verhaallijn rond June Osborne (Elisabeth Moss) denken fans dat het vijfde seizoen wel eens haar eindpunt zou kunnen betekenen, maar achter de schermen moet blijkbaar nog steeds offcieel worden beslist hoe de serie gaat eindigen.

Jonathan Helman, hoofd van Scripted Originals voor Hulu, liet Deadline namelijk het volgende weten:

"The Handmaid's Tale is belangrijk voor ons. We willen de serie op een zo organische mogelijke manier eindigen, dus we praten constant met makers Bruce Miller, Elisabeth Moss en Warren Littlefield over dit euvel. We hebben helaas nog geen antwoord, maar verwachten deze wel in de komende maanden te kunnen geven."

Een vervolg op komst
Er wordt momenteel hard gewerkt aan het vijfde seizoen, maar zelfs als de serie daarmee eindigt, betekent dat niet dat we niks meer van de wereld van The Handmaid's Tale zullen zien.

Hulu heeft namelijk in 2019 de rechten bemachtigd van Margaret Atwoods sequel-boek The Testaments. Er wordt nu onderzocht hoe dat verhaal het beste toegepast kan worden. Aldus Helman:

"De gesprekken over The Testaments zijn nauw verbonden met de gesprekken over The Handmaid's Tale. De verhalen van Margaret Atwood zijn ontzettend belangrijk voor het Hulu-merk. We willen dan ook de meest organische manier vinden om de verhalen met elkaar verbinden."

Hoe dat allemaal zal verlopen, is nog maar de vraag. The Testaments speelt zich namelijk jaren na The Handmaid's Tale af en vertelt het verhaal niet vanuit het perspectief van June, maar drie andere vrouwen uit Gilead.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen